IVN Kerkrade

Op zondag 7 januari maakt IVN Kerkrade onder leiding van Theo Wegh haar Nieuwjaarswandeling. Daarmee wil het IVN niet alleen haar leden, maar ook alle andere in natuur geïnteresseerde Kerkradenaren begroeten in het nieuwe jaar. Traditioneel starten we het jaar met een gezellige middagwandeling. Vanuit het Sjevemethoes zetten we koers naar het Berenbos. Dit bos bestaat al eeuwenlang en heette vroeger het Kloosterbos omdat het eigendom was van abdij Kloosterrade. Het werd gebruikt voor het kappen van hout en het weiden van vee. Aan dit laatste herinnert onder meer de Meinweidestraat in de buurt. Later werd het bos eigendom van de Domaniale Mijn en werd een deel van het voormalige bosgebied bedekt onder het mijnafval waardoor de steenberg Berenbos ontstond. Beide gebieden bezoeken we tijdens deze wandeling. Hier kijken we naar het winterse landschap, ontdekken een eenzame vogel in het bos en genieten van de vergezichten over het Wormdal. Na afloop van de wandeling keren we terug naar het Sjevemethoes waar de nazit met koffie en thee plaatsvindt. We vragen u zich aan te melden via ivn.kerkrade@gmail.com wanneer u wilt deelnemen.
Leiding: Theo Wegh.
Aanvang: 13.00 uur vanaf het Sjevemethoes. Vanaf 15.30 uur gezellige nazit in het Sjevemethoes.

Foto en Tekst: IVN Kerkrade