Wie wordt zaterdag 6 januari opvolger(s) of opvolgster(s) van het Dreigestirn 2023 bij C.V de Jonge Bock in Nieuw-Einde/Hrl-Noord

C.V. De jonge bock

Ondanks het gegeven dat Heerlen-Noord, c.q. carnavalsvereniging De Jonge Bock en al haar sympathisanten, aan de vooravond staan van het jaarlijkse hoogtepunt van de proclamatie van haar nieuwe prinselijke doorluchtige hoogheid of hoogheden 2024 blikken we kort even terug op de 7e januari 2023. In een bomvolle narrentempel de Varenbeuk heerste als vanouds weer een opperbeste stemming. Niet zo verwonderlijk eigenlijk gezien ook de verwachting bij de carnavalisten wie voor het seizoen 2022-2023 bij C.V. De Jonge Bock de opvolger of opvolgster zou worden van prinses Sylvia, prins Franco en jeugdprinses Bryenna, welke prinselijke hoogheden onder dankzegging met een “Lach en Traan”- ceremonie afscheid moesten nemen.        

C.V. De jonge bock                                                                                                                                   

Na een prachtige proclamatie act, met muziek van kenmerkende nummers van een Dreigestirn kwamen Jonkvrouw Manuela I (Manny Baggen), boer Tinus I (Tinus de Jonge) en Prins Jan de V (Jan Reuling) te voorschijn als nieuwe heersers van Nieuw-Einde  2022-2023. De verrassing was dan ook compleet geslaagd. zeker door het gegeven dat het voor de eerste maal in de langjarige geschiedenis van de Jonge Böck was dat zij, naar Keuls voorbeeld een Dreigestirn uitriepen en proclameerde. 

Tot zover de korte terugblik. Grote vraag in dit carnavalwalhalla in Heerlen-Noord wie zijn zaterdag 6 januari (Driekoningen feest) geroepen om het succesvolle Dreigestirn op te volgen. Zeker een meer als moeilijke opgave. Voor de daartoe verantwoordelijke prinselijke commissie een taakinvulling die zeker niet te benijden is. Ga er maar aan staan om een prins, prinses of een prinsenpaar “te strikken” die genegen zijn om, weliswaar op hun eigen manier en wijze, na de geweldige Dreigestirn periode, toch volwaardig de carnavalsviering de nodige gestalte te geven. Maar de C.V. De Jonge Bock kennende zijn zij hier zeker in geslaagd. Maar de sluier van geheimzinnigheid zal eerst opgeheven worden als alle aanwezige carnavalisten kennis hebben kunnen nemen met welke verassing de prinsencommissie nu weer voor de dag komen. Wie weet dus.

Maar alvorens het zover is zal er een onvervalste carnavalsambiance heersen in de top gezellige narrentempel De Varenbeuk gevoed door diverse optredens. De Jonge Bock en Nieuw Einde/Heerlen-Noord ten top dus.

Foto Dreigestirn Wil Smits en flyer C.V. De Jonge Bock

Redactie ParkstadActueel: hdf/eind redacteur Callie Steijaert