H.V.V. de Winkbülle

Op zaterdag 6 januari 2024 is Cor I Saelmans geproclameerd als nieuwe Sjtadsprins van H.V.V. de Winkbülle. Deze carnavalist in hart en nieren gaat ons dit jaar voor tijdens de vasteloavend in Heële.

Cor is geboren en getogen in Heerlen en daar nooit weg geweest. Al van kinds af aan viert hij vasteloavend met zijn ouders, Cor en Lucille, en zusje Lieke. Hij heeft nog nooit een jaar gemist. Sinds 2009 viert Cor vasteloavend met zijn vrienden van CV Sjuuf um Drin. De vasteloavend wordt op 11-11 geopend in Keulen en op carnavalsdinsdag afgesloten in Heële. 

Ook zijn sjatteleef Kim, dochter van Iereroadslid Hub Gerats, is een rasechte carnavalist. Van kleins af aan kijkt ze al aan de Akerstraat naar de Grote Optocht van Heerlen. Ook tijdens haar studietijd in Utrecht kwam ze, samen met haar studievriendinnen, terug naar Heerlen om vasteloavend te vieren. In 2011 voegde Kim zich bij CV Sjuuf um Drin en dit jaar is natuurlijk extra speciaal voor de vereniging. 

In het dagelijks leven is Cor, samen met zijn vader, eigenaar van SAS Autoshop in Heerlen. Hij is altijd druk en staat voor iedereen klaar. In zijn weinige vrije tijd gaat hij graag squashen of wandelen en houdt hij van spellenavonden en op stap gaan met vrienden.

H.V.V. de Winkbülle

Samen met zijn adjudant Wesley Scheeren is Sjtadsprins Cor I helemaal klaar voor de vasteloavend in Heële. 

Op zaterdag 20 januari 2024 vindt de receptie van Sjtadsprins Cor I plaats in de Nieuwe Nor. Hier is iedereen welkom om hem te feliciteren. Bekijk het hele programma op onze website en social media.

Foto en Tekst: H.V.V. de Winkbülle