Prins Rick ll (Hoofs) heerser over Groeët Ghen Heij/Heerlerheide

C.V. de Bokkeriejesj

Afgelopen zondag 7 januari heerste er vanaf 16.11 uur in narrentempel Corneliushuis Heerlerheide een prima en gezellige carnavalsstemming. Uiteraard was hier alle reden voor want, op deze eerste zondag in het nieuwe jaar 2024 stond op het vasteloavendsmenu van C.V. De Bokkeriejesj immers de uitroeping, installatie en proclamatie plaats van de nieuwe (optocht)-heerser van  Heerlerheide, Vanaf de traditionele “elfde van de elfde” (11 november) tot aan Aswoensdag wordt Heerlerheide aangeduid als Groeët Ghen Heij, welke benaming zowel binnen Heerlerheide als aanverwante regio, van bijzondere carnavaleske betekenis is. De nieuwe heerser 2024 volgt nu dus ex-prins Dennis (van Oijen) op die al op 25 november 2023 was geabdiceerd tijdens de toen gehouden ex-prinsenavond. Zijn aftreden stond dus in de dankbare schijnwerpers voor de geweldige wijze waarop hij zijn prins zijn heeft ingevuld.

C.V. de Bokkeriejesj

In afwachting van de daadwerkelijk bekendmaking van de nieuwe prins-carnaval, nam de nieuwsgierigheid van de aanwezige vele carnavalisten grotere vormen aan. Gelukkig voor hen werd de afwachtingsperiode muzikaal opgevangen door topband Tonight. In deze overbruggingsperiode werden natuurlijk heel wat namen van kandidaat-prinsen gebezigd. Maar het wachten was op de uiteindelijke presentatie/voorstelling van de nieuwe prins 2024. En die kwam er natuurlijk en wel onder groot enthousiasme en alaafs van de aanwezigen. En zie, de verassing was ook nu weer van grote orde, want daar stond dan Rick Hoofs die dus tot aan Aswoensdag de scepter zal zwaaien en voorop zal gaan als Prins Rick ll. Bovendien, maar gelukkig voor hem, duurt het nog enkele weken, dat hij op carnavalsmaandag 12 februari (Rosenmontag) zijn triomftocht door de straten van Groeët Ghen Heij zal maken, maar eerst nog genieten van al wat hij te verhapstukken zal krijgen. In de goede zin van het woord dus..

Normaal heeft schrijver dezer steeds een persoonlijk interview met de nieuwe prins. Maar omdat de eigenlijke carnavalsdagen dit jaar al vroeg vallen en in kort tijdsbestek prins Rick ll heel wat plichtplegingen te wachten staan maakt de redactie van ParkstadActueel in dit geval gebruik, weliswaar in iets kortere aangepaste versie, van het eigen verhaal van Prins Rick ll. Waarvoor dank-C.S.

Hallo Groeët Ghen Heij e.o.

“Op 7 januari jl. ben ik uitgeroepen als de nieuwe hooglustigheid prins Rick ll van ons mooie Groeët Ghen Heij. Dit onder het seizoen motto: Voordat ik jullie wat over mezelf vertel, wil ik jullie allemaal een gelukkig, gezond maar vooral een carnavalesk 2024 toewensen! En met carnavalesk bedoel ik natuurlijk een gezellige vasteloavend voor jong en oud. Laat dit nu ook net het seizoen motto zijn voor komend seizoen. “Oad of jònk, vasteloavend hilt dich gezònk!”

Ben geboren 12 september 1995 en opgegroeid in de Leienhoestraat en                                                                           Huyn van Rodenbroeckstraat. Hier heb ik een fantastische jeugd gehad samen met pap, mam en waar later mijn broertje Marco verscheen. Sinds afgelopen juli ben ik trotste eigenaar van mijn eerste eigen stekje op de Jongmansweg. Niet heel veel later, op 30 augustus 2023, kwam oud jubileum prins Ivo l even op “bezoek” om te helpen met de thermostaat. Echter bleek Ivo niet alleen te komen en werd het vergezeld door de prinsencommissie van CV De Bokkeriejesj.. Onder het genot van een pilsje, en de zegen van pap en mam, heb ik op woensdag 18 oktober dan eindelijk mijn handtekening mogen zetten en was het officieel.                                                                             In november mocht ik als bewust gekozen raadslid alvast meelopen met de kanjers van CV De Bokkeriejesj. Heb komende periode drie kanjers van adjudanten ter beschikking en wel Wesley Mannheims, Joris Vlek en Jorn Hoofs. Samen trekken wij de prinsenkar. Kijk ook uit om samen met prinses Sanne l van DG de Geête er een schitterend seizoen van te maken.

Heb 15 jaar bij Kon. Fanfare St Joseph gespeeld. Mijn vader is immers bij dit korps bekend als muzikant en onder-dirigent . Tegenwoordig blaas ik af en toe nog mee met Sjpasskapel Mit De Moel D’r Aa (MDMDA) uit Schaesberg een hecht en intiem clubje, met een passie voor de    bloasmeziek en d’r vastelaovend. Naast Sjpasskapel MDMDA ben ik bijna iedere donderdag te vinden in Grand café Klumme in Klimmen, waar ik repeteer met Herriemenie Miserabel. Hier blaas ik voornamelijk de tweede trompet partij. Naast de Limburgse podia hebben wij sinds afgelopen september ook het internationaal podium beklommen met een optreden op het grote Münchner Oktoberfest. Muziek luisteren, ook carnavalsmuziek en hardere dancemuziek, is    zeker mijn hobby.                   

Mijn andere hobby is voetballen, vroeger nog bij de eerste en tweede jeugdelftallen van R.K.S.V Groene ster, maar tegenwoordig maak ik furore op het legendarische sterrenteam “ut Veerde” onder leiding van coach Rob Rijnders. Tot aan Aswoensdag houd ik me even rustig, maar daarna ben ik gewoon weer op de wei van R.K.S.V. Groene Ster te vinden!
Op de vraag of vasteloavend en het voetbal wel samengaan? Dat heb ik vorig jaar laten zien, ik ben toen uitgeroepen tot regerend voetbal prins van R.K.S.V. Groene Ster. Mijn schoolcarrière ben ik begonnen op BS Gerardus Majella in Heksenberg. Na de basisschool heb ik mijn studie verder voortgezet op het Citaverde college en heb daar mijn VMBO, MBO niveau 3 en MBO 4 hoveniers diploma’s weten te bemachtigen.

Na wat omzwervingen in de hoveniers sector ben ik halverwege 2018 beland bij de Gemeente Maastricht en sinds 1 januari 2020 werkzaam voor de gemeente Heerlen. Hier heb ik twee jaar lang gewerkt in de buitendienst, locatie stadsbeheer en een jaar als projectmedewerker van ’t Heerlens Heitje. Per 1 januari van dit jaar ben ik begonnen als toezichthouder in de openbare ruimte. Hier zal ik in de huid moeten kruipen van een havik die alles moet zien en weten wat er zich in de openbare buitenruimte afspeelt.                   C.V. de Bokkeriejesj                                                                                                      

Zoals jullie kunnen lezen beschik ik over een gezonde dosis humor en geniet ik volop van het leven met soms een knipoog naar de realiteit. Ik ben gedreven om als prins van de Bokkeriejesj mezelf, de verenging, maar vooral jullie een onvergetelijke carnaval te bezorgen, waar we nog jaren over zullen spreken. Hier heb ik als kind altijd al van gedroomd en ben dan ook meer dan trots dat het dan eindelijk zo ver is gekomen. Tot slot wil ik ex-prins Dennis l bedanken voor het dragen en bewaken van het Hedsjer zilver en voor mijn Adjudanten, C,V, de Bokkeriejesj en D’r Vasteloavend op Groeët Ghen Heij – Alaaf”.

Foto’s Kaldenbach en C.V. de Bokkeriejesj

Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redactie Callie Steijaert