IVN Kerkrade

Je zou het zo op het eerste oog niet zeggen, maar de Anstelvallei is een belangrijke hotspot voor watervogels in de Parkstad. Soorten als Waterhoen en Wilde eend komen hier in grote aantallen voor. Daarom organiseert IVN Kerkrade hier op zondag 28 januari een winterexcursie met speciale aandacht voor vogels.

Tijdens een rondje om het stuwmeer gaan we onder leiding van IVN gidsen Theo Wegh en Martin Zilverstand op zoek naar watervogels en bosvogels die hier in de winter verblijven.
Denk daarbij aan Aalscholvers die hun vleugels breed uitgespreid laten drogen. Of aan een Blauwe reiger die langs de oever schrijdt, op zoek naar een visje.
Wie weet ontdekken we op een takje boven het water de prachtig gekleurde IJsvogel. Vaak dobberen er allerlei eenden en ganzen op het stuwmeer.

Als het stuwmeer is dichtgevroren, kijken we naar andere winterverschijnselen, zoals houtzwammen of bosvogels. Misschien klinkt een vroege roffel van een specht door het Kaffebergerbos of zien we enkele Reeën op de akkers ?

Denk dus aan uw verrekijker. De excursie duurt circa 2,5 uur.
Vertrek om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats tegenover Kasteel Erenstein, Brughofweg 25
6468 PB Kerkrade. Verplichte aanmelding via ivn.kerkrade@gmail.com.

Foto en Tekst: IVN Kerkrade