Voetbalamateurs in Parkstad, programma 3 en 4 februari

Foto: Adobe Stock

Langzaam maar zeker gaan we de spanning tegemoet. De tweede helft van de competitie is op gang aan het komen. Links en rechts wordt met al een beetje zenuwachtig, positief gespannen als het om promotieplekken gaat, stress als je naar benden moet kijken. Het programma van de clubs in onze regio staat hieronder. Tenzij anders vermelden beginnen de wedstrijden zondag om 14.30.

Derde divisie

Groene Ster-HSV Hoek (za. 18.00 u; thuisclub moet aan de bak)

Eerste klasse F

Chevremont-RKSV Minor (za. 20.00 u: iedereen kan op zondag ongestraft naar de ‘Herrensietsóng’), Mierlo Hout-EHC (duels tussen subtoppers), SHHBSV Limburiga (twee teams die onderin weg willen blijven), Sportclub’25-Volharding (eerste zege Sportclub, 4-0 tegen Chevremont, is een feit. Nu het vervolg).

Tweede klasse F

Haslou-vv Schaesberg (Schaesberg op bezoek bij laagvlieger), Eijsden-Bekkerveld (stoomt Bekkerveld door?), Alfa Sport-Veritas (lastige opdracht voor Alfa Sport).

Derde klasse A

KVC Oranje-vv Bunde (za. 19.30; KVC Oranje heeft opkikker nodig), Weltania-RKHSV (topploeg op bezoek in Welten), Leonidas-FC Gulpen (FC Gulpen wil revanche na 1-5 oorwassing tegen Hoensbroek); LHC-SV Hulsberg (kansen voor thuisclub), Walram-Sporting Heerlen (thuisclub wil op gelijke hoogte komen met koploper Sporting), FC Hoensbroek-Heksenberg/NEC (derby met thuisclub als favortiet).

Derde klasse B

Vv Baarlo-Spaubeek (middenmoters treffen elkaar), vv Schinveld-sv Budel (Schinveld ontvangt gasten uit Brabant), Vaesrade-Merefeldia (bij winst haalt Vaesrade koploper in).

Vierde klasse A

Schimmert-Vijlen (teams in de wachrtkamer, RKVVM-RKMVC (op papier driepunter voor thuisclub), -Willem I-Rood Groen LVC’01 (na eerste zege willen gasten meer), Zwart Wit’19-SC Jekerdal (koploper Jekerdal wordt lastige klus voor thuisclub).

Vierde klasse B (de derbyklasse van Parkstad)

UOW’02-FC Landgraaf (prachtige derby met enorme historie tussen voorlopers uit Waubach en Nieuwenhagen), RKHBS-Eikenderveld (nor maar een derby, nu in Heerlen), Langeberg-Voerendaal (di. 6 febr. 20.00 u; koploper Langeberg wil herstel na verlies tegen sv Brunssum), SV Simpelveld-sv Brunssum (zespuntenduel), FC Kerkrade West-WDZ (ploegen staan op de ranglijst kort bij elkaar), Sporting H.A.C.-Abdissenbosch (thuisclub wil af van rode lantaarn), vv Hellas-De Leeuw (thuisclub in zwaar weer, bezoekers gaan voor de titel).

Vierde klasse C

Amstenrade-SVM (thuisclub favoriet tegen hekkensluiter), FC RIA-Woander Forest (ploeg uit Merkelbeek nog steeds titelkandidaat).

Vijfde klasse A

RKTSV-RKSVB (ploeg van ‘d’r Sjtaat’ wil tweede zege op rij), Berg’28-Wijnandia, Rimburg-Geulsche Boys, Passart/VKC-Kakertse Boys.