Stichting Bloemenhart uit Parkstad verrast met een mooi bedrag

Laura Lazzarini

In januari heeft Laura Lazzarini, samen met 31 andere ondernemers, voor de 4e keer de Cammino della Fortuna gelopen. De 31 wandelingen, die door Zuid-Limburg lopen, staan in het teken van geluk. Geluk voor de ondernemers en geluk voor een goed doel dat daardoor een mooi geldbedrag ontvangt. Afgelopen weekend is Stichting Bloemenhart uit Brunssum verrast met een mooi bedrag.

Laura heeft, na 31 dagen lopen, afgelopen zondag een cheque van € 2.237,50 mogen overhandigen aan Tristan Canisius en Donna Cleven-van Beek, oprichters van Stichting Bloemenhart.

Stichting Bloemenhart

De Stichting Bloemenhart zet zich in om de eenzaamheid onder ouderen in Parkstad tegen te gaan. Elke maand gaat een groep vrijwilligers met een bloemetje langs bij (opgegeven) ouderen. Natuurlijk is een bloemetje een prachtig gebaar maar het gesprek dat volgt is misschien wel nog belangrijker. Zo geven de vrijwilligers een geluksmoment aan deze ouderen. Maar ook andersom. “Ik krijg ontzettend veel energie van deze dag en de bezoekjes die ik afleg, zo mooi om te zien wat het doet met eenzame ouderen.” aldus Tristan Canisius, oprichter van Bloemenhart.

Cammino della Fortuna

Het initiatief Cammino della Fortuna is 4 jaar bedacht door Laura Lazzarini. In de donkere maand januari loopt zij 31 dagen in het prachtige Zuid-Limburg, 31 verschillende wandelingen. Elke dag met een andere ondernemer, 31 ondernemers dus. Een gesprek over geluk, ondernemen en wat je wilt bereiken in het nieuwe jaar. 50% van de opbrengsten gaat naar een goed doel. Een win-win situatie voor alle partijen waardoor januari echt een geluksmaand wordt. “De maand januari is voor mij de mooiste maand van het jaar, wat daar gebeurt is onbeschrijfelijk. Het lopen, de natuur, de gesprekken en het overhandigen van een cheque. Een pad vol geluk.” laat Laura weten.

Meer weten over de Cammino della Fortuna en de verhalen van 2024 of Stichting Bloemenhart? Kijk dan op www.camminodellafortuna.nl en www.bloemhartbrunssum.nl.

Bron: Laura Lazzarini