Morgen zaterdag 10 februari in Heksenberg-Heerlen 26e uitvoering Dorpse Artiesten evenement: “Van en Vuur d’r Sjpasseberg”  Voor derde maal ’s middags ook “Van en Vuur” voor de kids

Prins Kay Corvers en adjudant Maurice Franssen

Tot grote tevredenheid van alle rechtgeaarde carnavalisten en ook iedereen die carnaval een warm hart toedragen zijn de tot nu toe gehouden carnavalsactiviteiten in de wijk Sjpasseberg/Heksenberg, onder de vlag van “D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein” succesvol, verlopen. Hoogtepunten waren uiteraard de uitroepingen van de nieuwe heersers 2024 te weten prins Kay 1e (Corvers) en tot veler verrassing ook zijn zoontje Keano als jeugdprins. De ter hunner ere gehouden receptie was een bevestiging van de tevredenheid over hun keuze door de prinsencommissie Wiel Nuij, Ton van Schaaik en Willy Berends gedaan. Samen met hun “Verein” werden zij overal waar zij “hun gezicht” lieten zien op enthousiaste ontvangen mede ook door de joviale inbreng van prins Kay 1e..Zelfs tot bij de Stadsprins Ruud 1e in  Weert. Voor jeugdprins Keano 1 betekende de afgelopen zondag de geslaagde kinderoptocht voor hem ook een hoogtepunt als jeugdprins.               

Jeugdprins Keano 1

         

Morgen zaterdag 10 februari behoort ongetwijfeld ook het lucratieve Dorpse artiesten evenement: “Van en Vuur d’r Sjpasseberg “ een volgende hoogtepunt in de als bekend staande carnavalswalhalla wijk Sjpasseberg/Heksenberg. Het Sjpashoes (Gemeenschapshuis Heksenberg) staat dan, zowel in de middaguren evenals ’s avonds, geheel in het teken van de uitvoering van het jeugd- en senioren dorpse “artiesten” evenement. Ook bij dit tweedelig evenement is het seizoen motto: “Alaaf Op Sjpasseberg geet het dak eraaf” van toepassing.

De senioren uitvoering, overigens de 26e editie, staat voor de 25e keer onder presentatie van Callie Steijaert (hfd/eindredacteur van ParkstadActueel).Is weliswaar geen carnavalsjubileum, maar niettemin met een zilveren randje..“Van en Vuur voor kids wordt morgen zaterdagmiddag voor de derde maal gehouden en belooft ook een leuke middag te worden. Dus…wie wordt de tweede winnaar van deze Van & Vuur Kidsuitvoering en neemt de beschikbare wisselbeker in ontvangst?

Zowel ‘s middags als ’s avonds zijn uiteraard aanwezig D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein met prins Kay 1e, jeugdprins Keano 1e. Tijdens de kidsuitvoering ontbreken uiteraard niet het schoolprinsenpaar  Amelia en Sacha  evenals prinses Hannah van gymvereniging Fides. Overigens is ook  het seizoenmotto;  “Alaaf Op Sjpasseberg geet het dak eraaf”.

zeker van toepassing zowel bij de jeugd-evenals de senioren.                                           

Overigens is Van & Vuur D’r Sjpasseberg senioren al decennia het feest voor alle Sjpassebergers op carnavalszaterdag. De inzet van de senioren uitvoering, start om 20.11 uur (zaal open 19.00 uur), betreft uiteraard ook het in bezit krijgen van de hoofdprijs, bestaande uit de Van en Vuur d’r Sjpasseberg wisseltrofee. Als de voortekenen niet bedriegen staat Sjpasseberg weer een (gratis toegankelijke) daverende senioren editie te wachten. Er wacht alle aanwezige carnavalsvierders weer geweldige dorps getinte spetterende optredens. Zij dragen er zorg voor dat “sjpass en plezier” de boventoon voert en daar gaat het toch om op deze carnavalszaterdag aan de vooravond van de traditiegetrouw zijnde Drie Dolle Dagen.

Na het openingswoord door president Wiel Nuij zal presentator Callie Steijaert verder het programma voor zijn rekening nemen. Samen met hem zullen de deelnemende dorpse “artiesten” gejureerd worden door Marco Custers en mevr. Debby Jongboom. Vervolgens zal in spanning genoten gaan worden van de gezellige optredens. Genoemde optredens worden gedaan door de Raad van Elf van de Verein-creatie: Dubbelgangers Auwhoer Alaaf, verder optredens van De Smurfen, Ali John Tani, Semidec, De Blinkers concurrent van de Blankers, Heksn jagers wwwtjes, Beat the Wiitches en de act Vijf voor Twaalf. Na het laatste optreden gaat de onpartijdige en deskundige jury in conclaaf om te bepalen wie de winnaar(s) zijn van de hoofdprijs, c.q. de wisselbeker. Na de bekendmaking en prijsuitreiking zal er nog een gezellige vasteloavendsfeer heersen en zal de winnaar of winnaars hun gewonnen wisselbeker zeker volop “koesteren”.Toegevoegd ook de gehele avond de prima muzikale ondersteuning van Dj Paul Heuts.  

 

Redactie ParkstadActueel: tekst/foto hfd/eind redacteur Callie Steijaert