Foto"Kamilla Kovacs

Carnavalsmaandag, 19:33 – 20:33 uur, Pancratiusplein

Al sinds 2005 wordt er op maandagavond het inmiddels traditionele “Sjtundje Knipa” gepresenteerd. In een steevast bomvol gevulde tent worden dan de bekende liedjes van Wiel Knipa gezongen! De liedjes worden gezongen door Heerlense artiesten. Zij doen dit live op de geluidsbanden van de nummers van Wiel en da’s nog niet altijd zo gemakkelijk. Maar gelukkig werden ze daarbij geholpen door het elk liedje uit volle borst meezingende publiek. De artiesten vormen vaak gelegenheidsduo’s van vader en dochter, van vrienden en/of bekenden, of worden solo gepresenteerd. Daarbij wordt er telkens een mix van oud(er) en jong(er) toegepast. Zo groeien ook jongere generaties op met de “gouwe ouwe” liedjes van Wiel.

Sjtundje Sjpassemig

Carnavalsmaandag, 20:33 – 21:33 uur, Pancratiusplein

Na het Sjtundje Knipa werd in het paviljoen jarenlang een activiteit voor de jeugd gepresenteerd. Met ingang van dit jaar vond deze activiteit plaats in de Nieuwe Nor. Dat bood de gelegenheid om aansluitend aan het Sjtundje Knipa op het Pancratiusplein nog een activiteit te organiseren, voor jong en oud. Dit werd het “Sjtundje Sjpassemig”; een uur lang lekker genieten van vasteloavendsmeziek van louter Heerlense artiesten. Genieten was het zeker! 

Zowel het “Sjtundje Knipa” als het “Sjtundje Sjpassemig” worden namens de Winkbülle georganiseerd door Vee & Dee (Peter Vincent en Rob Dijcks).

Foto: Kamilla Kovacs
Foto: Kamilla Kovacs
Foto: Kamilla Kovacs
Foto: Kamilla Kovacs
Foto: Kamilla Kovacs
Foto: Kamilla Kovacs