Woonpunt en Fijn Wonen realiseren 41 betaalbare woningen in Hoensbroek en Maastricht

Woonpunt

foto: Wim Hazeu (Woonpunt) en Armand van Ommen (Fijn Wonen) ondertekenen samen de overeenkomst voor de komst van in totaal 41 huurwoningen in Hoensbroek en Maastricht. Photography)

Deze week heeft woningcorporatie Woonpunt het startsein gegeven voor de ontwikkeling en realisatie van 41 betaalbare woningen: 20 in Hoensbroek en 21 Maastricht. Deze woningen, bedoeld voor de sociale en midden huur, worden gemaakt in de woningfabriek van Van Wijnen in Heerenveen. Hierdoor kunnen ze sneller en duurzamer geproduceerd worden waarbij de betaalbaarheid gewaarborgd blijft. Op 20 februari tekenden Woonpunt en Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, voor deze nieuwe samenwerking.

Woonpunt werkt aan buurten die klaar zijn voor toekomstige generaties met woningen die voldoen aan de standaard van morgen. “Om tegemoet te komen aan de vraag naar betaalbare woningen werken we samen met Fijn Wonen”, aldus Woonpuntbestuurder Wim Hazeu. “Te beginnen met deze 41 nieuwbouwwoningen. Ze zijn duurzaam, betaalbaar en kunnen snel gebouwd worden. Ook zijn ze klaar voor de toekomst en zien ze er mooi uit. Doordat deze woningen in een fabriek worden gemaakt, zijn bijzonderheden in architectuur weer betaalbaar gemaakt. Goed nieuws voor de toekomstige bewoners.’’

Woonpunt
foto: Wim Hazeu (Woonpunt) en Armand van Ommen (Fijn Wonen) ondertekenen samen de overeenkomst voor de komst van in totaal 41 huurwoningen in Hoensbroek en Maastricht.

Bewoner centraal

Armand van Ommen, senior accountmanager bij Fijn Wonen: “De bewoner als eindgebruiker staat altijd centraal. Ons doel is dan ook om de leefomgeving voor (toekomstige) bewoners zo comfortabel mogelijk te maken.’’ De creatieve input voor dit project komt van Wauben Architects, die verantwoordelijk is voor het ontwerp van deze woningen.”

Een gevarieerde woonwijk.

In Hoensbroek wordt de Emmastraat in de wijk Mariarade verrijkt met 20 woningen. Ruim de helft hiervan, 12 stuks, zijn eengezinswoningen en bestaan uit twee lagen met een kap en een vaste trap naar de zolder. De overige 8 zijn levensloopbestendige woningen, met het woon- en slaapprogramma op de begane grond en daarom geschikt voor iedere levensfase. In Maastricht worden er in de wijk Mariaberg 21 woningen gerealiseerd aan de Orchideënstraat, Seringenstraat en Anjelierenstraat. Daarvan zijn 13 eengezinswoningen, tweelaags met kap, en 8 levensloopbestendige woningen.

Planning

Voordat de bouw kan beginnen, moeten de bestaande woningen gesloopt zijn. In Maastricht is dit al in 2013 gebeurd, in Hoensbroek wordt er waarschijnlijk na de zomer gestart met de sloop. Deze woningen bleken niet meer te renoveren, zo wezen diverse onderzoeken uit. De woningen staan gedeeltelijk al leeg. De verwachting is dat de nieuwbouwwoningen in de loop van 2025 opgeleverd worden.

Foto en Tekst: Woonpunt