routedesvins

Het gaat goed met de wijnbouw in de Lage Landen. Nederlands Limburg produceert een derde van de Nederlandse wijn en Belgisch Limburg is goed voor een derde van de wijnproductie in België. In beide landen zijn initiatieven genomen om de ontwikkeling te bevorderen. De Limburgse wijnsector is booming en met die reden wordt het eerste gezamenlijke congres georganiseerd. 

VoKa, Kamer van Koophandel Belgisch Limburg, en de Nederlandse Stichting Promotie Limburgse wijnen organiseren gezamenlijk het Limburgs Wijnbouwcongres 360⁰. Tijdens dit congres zullen ruim 30 sprekers ingaan op verschillende onderwerpen rondom de wijnbouw. Doel van het congres is ervaringen, ideeën en kennis te delen. Uniek, omdat een dergelijke grensoverschrijdende uitwisseling nog niet eerder plaats vond. VoKa’s NW Limburgse wijnbouw, Toon Balis: “Wij gaan samen met de Nederlandse Stichting Promotie Limburgse wijnen elk jaar een congres aanbieden. Dit eerste jaar in Hasselt, volgend jaar in Maastricht.”  Jules Odekerken, voorzitter van deze stichting voegt daar aan toe: “Door onze samenwerking bieden wij de deelnemers een interessante bijeenkomst en een groot netwerk.”  

Het congres belicht aspecten uit de wijnbouw en wijntoerisme. Enkele bekende sprekers zijn Prof. Dr. Ghislain Houben (Domein Hoenshof), de Universiteit Hasselt, Stephan Satijn  (gedeputeerde van de provincie Limburg (NL), Siem Zwaard (hoofdredacteur Wijn en Wijngaard) en Stan Beurskens (wijngaard St. Martinus). Het congres wordt overdag gehouden op 25 april in de Corda Campus te Hasselt. Deelnemers en stakeholders uit de horeca, wijnbouw, toeristische sector en gemeentelijke bestuurders worden verwacht. Meer info via: VOKA

Bron: Route des Vins