HKL

Foto Laura Knipsael

Het Huis voor de Kunsten Limburg is voornemens in juni 2024 te gaan verhuizen naar Weerstand in Roermond. Op deze historische industriële erfgoedlocatie komt het Huis terecht in een bruisende omgeving. Met de verhuizing ontstaat er ook een ontmoetings- en vergaderplek, evenals een nieuw adres voor provinciale koepelorganisaties en platforms op het gebied van erfgoed en kunsten, die door het Huis worden ondersteund. Daarnaast zal het ’t Hoes veur ’t Limburgs voor het eerst een fysieke thuisbasis vinden in Weerstand.

Op de begane grond kom je binnen in een zeer toegankelijke en laagdrempelige ontmoetingsruimte, die centraal gelegen is in de provincie. Een plek waar culturele vrijwilligers, makers en organisaties uit Limburg in en uit kunnen lopen en terechtkunnen met vragen. Hier kun je elkaar en de adviseurs van het Huis ontmoeten.

“De verhuizing van het Huis voor de Kunsten Limburg naar Weerstand in Roermond is een fysieke vertaling van de stevige positie die het Huis heeft verworven in het werkveld, een realisatie van een toegankelijke en duurzame organisatie en een knooppunt voor het ondersteunen van de cultuursector in Limburg. Het wordt een laagdrempelige en inspirerende ontmoetingsplek die mogelijkheden biedt voor bijeenkomsten, vergaderingen en interactie met de cultuursector.”
– Ruud van Eeten, directeur-bestuurder Huis voor de Kunsten Limburg.

Momenteel is de opbouw van de nieuwe locatie van het Huis voor de Kunsten Limburg in Weerstand in Roermond in volle gang. Interieurontwerper Maurice Mentjens schrijft over zijn ontwerp:

HKL

“Wij hebben de bestaande structuur van de voormalige Philipsfabriek, en in het bijzonder de stalen kolommen en betonnen plafonds, als uitgangspunt van het interieurontwerp genomen. De afstand tussen de kolommen is bepalend voor de maatvoering van de verschillende ruimten en indelingen. Wij hebben een kantoorinterieur ontwikkeld met abstracte verwijzingen naar de werkzaamheden van het Huis voor de Kunsten Limburg die op subtiele wijze gecombineerd zijn met de ‘Genius Loci’, de geest van de plek. Verleden, heden en toekomst vervloeien in een eclectische ontdekkingsreis.”

Het Huis voor de Kunsten Limburg zal zijn rol van provinciaal kenniscentrum en ondersteuningsorganisatie voor culturele vrijwilligers, makers en organisaties ook tijdens en direct na de verhuizing blijven vervullen. Het Huis start het nieuwe culturele seizoen na de zomer met een grote opening. Alle informatie is terug te vinden op: www.hklimburg.nl/nieuws/verhuizing

Bron: Huis voor de kunsten Limburg