Voetbalamateurs in Parkstad, programma 24 en 25 februari

feet of soccer player tread on soccer ball for kick-off in the stadium

Meer dan de helft van de voetbalcompetitie der amateurs ligt alweer achter ons, de winterstop dus ook. Een deel van de ploegen die voor de Kerst onderaan  de ranglijst bungelden heeft zich versterk met aanwinsten. De resultaten daarvan zijn rechts en links zichtbaar. De competitie gaat nu richting de beslissende fase. De spanning neemt dan toe, elk seizoen opnieuw. We gaan het weer zien komend weekend. Hieronder staat het programma. Groene Ster trapt zondag om 14.00 uur af, de andere duels beginnen, ook op zondag, om 14.30 uur.

Derde divisie

TOGB-Groene Ster-HSV Hoek (14.00 u; ploeg Jordy Reneerkens op zoek naar eerherstel)

Eerste klasse F

Sv Valkenswaard-Chevremont (thuis won Chevremont geflatteerd’), EHC-SHH (thuisclub op zoek naar aansluiting met subtop), BSV Limburiga-SC Susteren (medekoploper op bezoek in Brunssum), RKSV MinorSportclub’25 (zet Sportclub opmars voort?).

Tweede klasse F 

vv Schaesberg-Eijsden (Schaesberg is in goede doen), Bekkerveld-Venlose Boys (zou voor thuisclub moeten zijn), GSV’28-Alfa Sport (geen makkie voor Alfa Sport).

Derde klasse A 

SCG-KVC Oranje (er moet gewonnen worden), FC Gulpen-LHC (hekkensluiter LHC hiel koploper Sporting Heerlen zondag op 1-1; wordt daar een goed gevolg aan gegeven?); Sporting Heerlen-vv Scharn (Sporting kan meer afstand nemen van achtervolger), Heksenberg/NEC-Weltania (derby met bezoekers als favoriet); vv Bunde-FC Hoensbroek (subtopper).

Derde klasse B

Spaubeek-SC Irene (beide staan in middenmoot), SVH’39-vv Schinveld (Schinveld via de Selfkant naar Herkenbosch), sv Budel-Vaesrade (Vaesrade op bezoek nabij vliegbasis).

Vierde klasse A

Vijlen-Zwart-Wit’19 (mooie derby), RKMVC-Willem, Rood Groen LVC’01-Schimmert (thuisclub heeft weer perspectief), SVME-SV Geuldal (Geuldal moet oppassen).

Vierde klasse B (de derbyklasse van Parkstad)

Voerendaal-UOW’02 (duel tussen middenmoters), sv Brunssum-RKHBS (bezoekers doen nog mee om promotie), Eikenderveld-vv Hellas (kunnen bezoekers verrassen?), WDZ-Langeberg (koploper in Bocholtz), FC Landgraaf-SV Simpelveld (thuisclub op papier favoriet), Abdissenbosch-FC Kerkrade West (bezoekers willen omhoog kunnen kijken), De Leeuw-Sporting H.A.C. (bezoekers op weg naar vijfde klasse?).

Vierde klasse C

Vv Zwentibolt-vv Amstenrade (moet kunnen voor Amstenrade), Woander Forest-vv Born (om promotiekansen te waarborgen is overwinning handig).

Vijfde klasse A

Wijnandia-RKTSV (thuisclub wil verder klimmen), RKSVB-DBSV (bij zege kan thuisclub stijgen op de ranglijst), SNC’14-Rimburg (zware opgave voor Rimburg), RKASV-Passart/VKC (koploper RKASV heeft nog geen punt laten liggen),  Kakertse Boys-Partij.