Heksenberg- NEC1 verliest van tactisch spelend Weltania

Heksenberg NEC

Onder redactionele dankzegging liet (nieuwe) voorzitter van Heksenberg-NEC, t.w.  Willy Berends, ons het volgende weten: “de wedstrijd Heksenberg/NEC-Weltania viel onder de categorie van een Heerlense derby. Beidde teams zijn immers in de gemeente Heerlen gehuisvest”. 

Na de prima 0-2 overwinning van Heksenberg/NEC verleden week uit bij KVC Oranje in Bleijerheide/Kerkrade heerste er vooraf tegen Weltania, op Sportpark De Varenbeuk in Heerlen-Noord, zowel bij het team evenals de supporters, een hoopvolle stemming. Maar de term hoopvol is nog geen garantie voor succes. Dat zou het verloop van deze Heerlense derby waar moeten maken. Willy Berends: “ Weltania liet het initiatief aan Heksenberg-NEC maar de eerste helft was niet om aan te zien. Weltania kwam geen enkele keer onder druk te staan omdat de mannen van Kevin Nowacki aanvallend niet het niveau haalden die ze vorige week tegen KVC Oranje wél hadden.

Heksenberg NEC

De eerste de beste mogelijkheid van Weltania voor de goal van Heksenberg-NEC resulteerde direct in een 0-1 achterstand. Uit een voorzet werd verdedigend veel te makkelijk gereageerd en de kopgoal van Philip Bleijlevens was een feit. De ruststand ging dan ook in met de 0-1 voorsprong voor Weltania. De tweede helft gaf, na het wisselen van beide flankspelers, direct een aanvallender Heksenberg-NEC en diverse mogelijkheden waren het resultaat. Zelfs de paal stond in de weg.  

Toen halverwege de tweede helft, bij een diepe bal richting tweede paal, weer heel gemakkelijk met een kopbal 0-2 gescoord werd door Weltania, middels Lars Remans, was de wedstrijd eigenlijk gelopen. Heksenberg-NEC  bleef wel voetballen en werken maar Weltania zat op rozen en wist bij de 0-3, gescoord door wederom Lars Remans, de wedstrijd definitief op slot te zetten. Al met al de eerste helft “verslapen” en de tweede helft niet het geluk aan hun zijde. Neemt niet weg dat Weltania uiteindelijk verdient gewonnen heeft omdat ze tactisch hun sterkste wapen goed gebruikten en een hoog rendement hadden bij hun schaarse kansen. Heksenberg-NEC staat nu met 15 punten uit 16 wedstrijden (helaas) op de ranglijst in de Derde Klasse A derde van onder. Komend weekeinde is Heksenberg/NEC, i.v.m. haar 100 jarig jubileumfeest vrij, maar hierna zal het team nog alle zeilen moeten gaan aanzetten in de evt. degradatiestrijd. 

Flyer en archieffoto: Heksenberg/NEC

Reactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert