Volta Limburg Classic wordt Volta NXT Classic

Volta

Vanaf de editie van 2024 gaat de Volta Limburg Classic door het leven als Volta NXT Classic. Zaterdag 30 maart 2024 wordt de Volta NXT Classic voor mannen en vrouwen verreden. Op Paasmaandag 1 april 2024 de Volta NXT Classic toertocht. 

Jean Demollin, voorzitter van Stichting Organisatiecomité Hel van het Mergelland: “We zijn hartstikke trots dat we na een samenwerking van al meer dan een decennia deze gaan voortzetten en meebewegen met de ontwikkelingen bij onze hoofdsponsor. De naam Volta NXT past ook nog eens perfect bij onze organisatie. Onze wedstrijden worden met name gewonnen door renners en rensters van de volgende generatie. Denk aan Tony Martin en Stefan Küng en recenter Jan Tratnik, Arnaud de Lie, Kaden Groves, Demi Vollering en Mischa Bredewold. Daarnaast werken wij als organisatie ontzettend hard om ons evenement te verduurzamen en klaar te stomen voor de volgende generaties.”

Maurice Benneker, commercieel directeur van Volta NXT: 

“De afgelopen jaren is Volta Limburg uitgegroeid tot dé partner in Limburg op het gebied van energie en duurzaamheid. Hiervoor zijn we een intensieve samenwerking aangegaan met Volta Solar, Fraku en Willems Klimaat- & koudetechniek. Samen vormen we vanaf 2024 één nieuw bedrijf: Volta NXT, voor de volgende generatie. Met deze samenvoeging van de bedrijven naar Volta NXT wordt ook de Volta Limburg Classic omgedoopt naar de Volta NXT Classic per 2024. De organisatie van de wielerclassic heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en sluit daarbij naadloos aan bij de ambitie en doelstellingen van Volta NXT.”

Volta

Volta NXT: voor de volgende generatie

Maurice Benneker, commercieel directeur van Volta NXT, is enthousiast over deze nieuwe stap: “We bundelen 75 jaar aan kennis en ervaring. Van zonne-energie, warmte en verkoeling tot het isoleren en ventileren van woningen en werkplekken. We geven advies, verzorgen de installaties en blijven de vertrouwde partner op het gebied van onderhoud. En dat doen we met mensen die zich al jaren verbonden voelen met deze regio.”

Alles onder één dak

Het nieuwe Volta NXT wil op het gebied van duurzaamheid zelf het goede voorbeeld geven. Dat doet het onder meer met de bouw van een energiezuinig pand langs de A2 in Echt. “De samenvoeging van onze bedrijven vraagt om een gezamenlijke, centrale werkplek. Een plek waar we ontmoeten en samen kunnen werken. Ieder op onze eigen manier, met oog voor elkaars behoefte en talent. Hier leiden we mensen op en heten we nieuwe talenten welkom in onze familie. Bovendien is er ruimte voor een werkplaats en showroom.” Het nieuwe pand van Volta NXT wordt medio september 2024 geopend. 

Een duurzaam Limburg

Volta NXT zorgt ervoor dat het voor elkaar komt. Stap voor stap, huis voor huis, maken we Limburg duurzaam. En we nodigen iedereen uit om met ons mee te doen.

Bron: Volta NXT Classic