Gemeente Gulpen-Wittem

De Gemeente Gulpen-Wittem gaat de komende jaren (nog) meer werk maken van een groene leefomgeving. Niet alleen binnen haar eigen ruimtelijke projecten, maar ook door bewoners te stimuleren om mee te doen.

Daarom organiseert de gemeente de actie ‘Ontsteen je tuin!’

Zo maken wij het voor de omgeving makkelijker én leuker om mee te doen. En kunnen wij samen zoveel mogelijk tuintegels vervangen door gras, bloemen, bomen en planten. Door een paar tuintegels te vervangen, zorg je voor meer ruimte voor planten en verminder je hittestress.

Eind maart en begin april worden 4 actiedagen georganiseerd

Met als doel bewoners bewust te maken van klimaatverandering en de voordelen van een groene tuin. Meer groen in de bebouwde omgeving zorgt voor verkoeling én voor een betere afvoer van regenwater. Wij willen bewoners stimuleren om zelf aan de slag te gaan in hun tuin.

Actiedagen

Datum Locatie Tijdstip
Woensdag 27 maart Willem Vliegenstraat 12, Gulpen (gemeentehuis) 13.00 – 15.00 uur
Zaterdag 30 maart Dr. Janssenplein, Mechelen 10.00 – 12.00 uur
Woensdag 3 april De Pendiel, Eys 13.00 – 15.00 uur
Zaterdag 6 april Van Wachtendonckplein 26, Wijlre (Wielderhoes) 10.00 – 12.00 uur

De voorwaarden op een rij

  1. Neem minstens 10 verwijderde tegels uit jouw tuin mee naar een van de actiedagen.
  2. Gooi deze tuintegels gratis in onze container.
  3. Zoek voor 10 tuintegels 3 mooie planten uit.*
  4. Zet de planten op de plek van de tegels en start met vergroenen!

*Voor deze actie geldt minstens 10 verwijderde tuintegels voor 3 planten per deelnemer. Je kunt maximaal 2 m² aan tuintegels inleveren (dus hooguit 22 normale tegels. Wij rekenen op basis van tuintegels met de afmeting 30×30 cm).

Vragen?

Stuur dan een mail naar samengroen@gulpen-wittem.nl.

Foto en Tekst: Gemeente Gulpen-Wittem