Vorige week wist Sporting Heerlen voor de derde wedstrijd oprij niet te winnen. In de allerlaatste minuut ging het mis tegen SV Hulsberg. Ondanks deze slechte reeks was de Heerlense ploeg wel nog altijd koploper. Vanmiddag ging Sporting Heerlen op bezoek in Gulpen bij de plaatselijke FC. Nieuw puntverlies kon vanmiddag wel gevolgen hebben, want zowel Weltania als vv Scharn volgden op slechts 2 punten.

Tamme eerste helft zorgt voor weinig opwinding

Sporting Heerlen begon na 3 weken op een rij puntverlies eindelijk weer eens iets overtuigender aan de wedstrijd. Er werd, zeker in de openingsfase, een stuk rustiger en verzorgder gevoetbald. Daarnaast zorgde het hoge druk zetten ervoor dat de Gulpense ploeg alle ballen lang moest spelen met vaak balverlies als resultaat. Heerlense verdediger Youp van Wijk kwam tot 2 keer toe via een afvallende bal in scoringspositie, maar verzilverde geen van beide mogelijkheden. In de fase hierna kwam de thuisploeg iets beter in de wedstrijd. Zij voetbalden een stukje gemakkelijker en hadden minder last van de Heerlense druk. Sporting Heerlen-doelman Mik Dohmen moest zelfs enkele keren reddend optreden, nadat de Heerlense defensie enkele steken liet vallen. Op slag van rust kwam Sporting Heerlen er nog een keer gevaarlijk uit over meerdere schijven. Amir Skraoui kwam vrij op de rand van de zestien meter, maar zijn schot trof geen doel. Er vielen dus geen doelpunten in de eerste helft.

Sterker FC Gulpen wint verdient

Ook in de tweede helft lukte het Sporting Heerlen niet om het goede eerste kwartier een vervolg te geven. Er werden simpelweg te weinig duels gewonnen om tot grote kansen te komen. Daarnaast werd er vaak overhaast een verkeerde keuze gemaakt en werd er heel onzorgvuldig met het balbezit omgegaan. Ook FC Gulpen slaagde er in de eerste fase van tweede helft niet echt in iets te forceren, ondanks een licht veldoverwicht. Uiteindelijk braken zij in minuut 65 wel de ban. Een lange bal die aan de rechterkant belandde werd door de Heerlense defensie niet goed op waarde geschat. Hierdoor kwam FC Gulpen in directe scoringspositie en werd Sporting Heerlen-doelman Mik Dohmen verschalkt met een lage schuiver in de verre hoek. Ook in de fase hierna kreeg Sporting Heerlen totaal geen grip op de wedstrijd. De kans op een resultaat werd ook nog een stuk minder toen de ploeg uit Heerlen na een tackle van achter met 10 man kwam te staan. Ruim 10 minuten voor tijd werd de wedstrijd dan ook op slot gegooid door Inze Straat. De weg op de rechterflank lag voor hem wagenwijd open omdat Sporting Heerlen met een man minder speelde. Hij schoot na een rush uiteindelijk de 2-0 tegen de touwen. Hierna kwamen de bezoekers nog wel een enkele keer in de zestien meter van de tegenstander, maar elke poging belandde recht in de handen van Gulpense doelman Stef Peters. In de absolute slotfase liet FC Gulpen het nog na om flink uit te lopen. Zij raakten in de vele counters zelfs nog een keer de lat en verprutsten nog twee andere mogelijkheden. Dit resulteerde dus in een terechte eindstand van 2-0.

Maastrichtse ploeg op bezoek

Volgende week staat er voor Sporting Heerlen weer een thuiswedstrijd op het programma. RKHSV uit Maastricht is dan de tegenstander op Sportpark Grasbroek. De uitwedstrijd werd overtuigend met 0-4 gewonnen, dus de Heerlense ploeg heeft goede herinneringen aan RKHSV. FC Gulpen gaat op haar beurt volgende week op bezoek bij SV Hulsberg.

Bron: Niek Crombach