KVC Oranje

Ploegen Gino Curfs en Roger Andre komen niet tot scoren

Vooraf waren vriend en vijand het erover eens dat in het duel tussen KVC Oranje en FC Hoensbroek de bezoekers als favoriet golden. De stand op de ranglijst in de derde klasse A gaf ook alle aanleiding tot die veronderstelling. Uiteindelijk bleek geen van beide partijen tot scoren in staat, met als logisch  gevolg -in een meer spannend dan fraai duel- een dubbelblanke eindstand: 0-0.

De koudere periode, niet direct uitnodigend voor toeschouwers in het amateurvoetbal, lijkt weer achter ons te liggen. Deze zondag gold dat in ieder geval en wellicht is dat de verklaring voor het feit dat zich in Sportpark Bleijerheide weer eens meer dan 100 toeschouwers hadden gemeld om het spektakelstuk tussen KVC Oranje en FC Hoensbroek te aanschouwen. Nou ja, spektakelstuk, dat viel wel mee, als je allemaal een beetje nuchter bekijkt.

KVC Oranje

De openingsfase was nochtans veelbelovend. Voor de gasten uit Hoensbroek welteverstaan. Randy Quadackers van de bezoekers, spits van professie, verscheen tot twee keer toe oog in oog met thuisclubkeeper Lars van der Weide. Beide keren schoot de spits tot ontzetting van eenieder die FC Hoensbroek een warm hart toedraagt -en wellicht ook van zichzelf- voorlangs.

KVC Oranje leek in die openingsfase op een middag vol problemen af te gaan, maar de ploeg van trainer Gino Curfs herpakte zich en wist, naarmate de eerste helft vorderde, het evenwicht in de wedstrijd te herstellen. De bezoekers combineerden wel wat gemakkelijker, maar kansen wist men zich amper nog te creëren. Dat laatste kon KVC Oranje in het eerste bedrijf ook niet, waardoor het publiek het voornamelijk van de spanning moest hebben.

Na de hervatting kwam KVC Oranje het best uit de startblokken. Tot twee keer toe verscheen een speler van oranje-wit vrij voor de zeer overtuigend keepende Bo Blankenhagen. Eerst frommelde spits Ben Vloeberghs zich centraal langs een aantal tegenstanders, om vervolgens op Blankenhagen te stuiten. Niet veel later verscheen Joey Niesters, na een voorzet vanaf links van Ben Vloeberghs, in kansrijke positie, maar de inzet van Niesters miste precisie.

KVC Oranje

Na die momenten nam FC Hoensboek weer het heft in handen. De ploeg van Roger Andre moest ook winnen om bovenin mee te blijven doen. Probleem was echter ook nu dat het betere spel niet leidde tot (veel) grote kansen. Mede door het gemis van een aantal sterkhouders miste de ploeg creativiteit. Wel moest aanvoerder Martijn Sangen van KVC Oranje één keer een bal van de lijn halen, toen zijn doelman Lars van der Weide al verslagen was.

Op die manier hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht en de vermaledijde brilstand na 90 minuten kwam steeds dichterbij. Toch scheelde het maar een haartje, of beter een paar vingertoppen, of KVC Oranje had nog aan het langste eind getrokken. Joey Niesters haalde nabij de rand van de zestien uit. De bal ging in een boog en, aldus FC Hoensbroek-teammanager Roger Meurders “via de vingertoppen van Blankenhagen”, tegen de lat. In de rebound kopte de laatste weken met scherp schietende Ruud Vanhauten tegendraads in, maar Blankenhagen was weer overeind gekrabbeld en kreeg zijn handen op tijd achter de bal, aldus bekwaam reddend. 

Een minuut of twee later blies de ervaren Marco Bos uit Gulpen voor de laatste keer deze middag op zijn fluitje en konden alle acteurs naar binnen. Dat in het besef dat met het ene puntje geen van de teams echt iets is opgeschoten. Komende zondag is er tijd voor herstelwerkzaamheden. FC Hoensbroek gaat dan naar de kersverse koploper vv Scharn en KVC Oranje mag naar Welten, ook al een ploeg die nadrukkelijk bovenin meedoet.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Foto’s Peter Trompetter