JUBILEUMEDITIE VAN STADSBOEKJE ENNE KOMT UIT OP 23 MAART

ENNE

Vier de lente met een street art wandeling door Heerlen. Vanaf zaterdag 23 maart is de tiende editie van het stadsboekje ENNE te koop bij verschillende locaties in de stad. Hét boekje om murals te ontdekken en de stad te proeven.

Sanne Gijsbers van ‘Street Art Heerlen’ en Rian Moonen van ‘Ik ben in Heerlen: WAT NU?!’ bieden een volledig uitgeschreven wandelroute langs de kleurrijkste murals in het centrum van Heerlen, een rauwe stad in het pittoreske zuiden. Haal de omslag van je ENNE, ga naar het startpunt en je hoeft niet eens meer na te denken over welke kant je oploopt.

Sanne: ‘In deze tiende editie ontdek je weer nieuwe murals, zoals Frisson Verdis van Heerlense kunstenaar Lars Ickenroth. Daarnaast praten we over de toekomst van street art in Heerlen. Street art was altijd al ingebed in de verhalen van de stad. Maar door alle ENNE edities heen zien we dat Heerlen dat verhaal steeds meer omarmt.’
Naast de wandelroute staat ENNE ook vol met verhalen van ‘lokale tupen’, zoals muzikant Robbert Duijf. Rian: ‘In al die jaren hebben veel mensen ons geholpen. Schrijvers, fotografen, kunstenaars en verhalenvertellers. Zonder dat daar iets tegenover staat. Gewoon, omdat ze iets willen doen voor hun stad. Dat blijft bijzonder.’

Beleef Heerlen op haar best met ENNE. Verken de stad met onze wandelroute, bekijk de prachtige murals, ontdek de (verstopte) pareltjes van de stad én geniet van de tips van echte tupen!

ENNE kost €6,95 per stuk en is te koop bij Visit Zuid-Limburg, SCHUNCK, Boekhandel Van der Velden van Dam, 100% Heerlen, Cho Pain, The Project en tijdens de street art rondleidingen van Street Art Heerlen.

Bron: Ik ben in Heerlen wat nu