In het kader van de autismeweek in april 2024 presenteert het regiobestuur van de NVA-Limburg:

Autismemarkt Parkstad op zaterdag 6 april 2024 in de hal van het Flexiforum, Spekhofstraat 15 in Kerkrade van 12.00 tot 16.00 uur

De NVA-regio Limburg organiseert in het kader van de week Autisme in april een markt in het Flexiforum in Kerkrade. Op de autismemarkt is informatie te verkrijgen via diverse stands en mondelinge voorlichting. Er is onder andere informatie te vinden over onderwijs, contact met lotgenoten, hulpmiddelen, vrijetijdsbesteding en dagbesteding.

Wat kunt u zoal verwachten op deze markt? Er is bijvoorbeeld informatie rondom coaching via hulphonden en training via paarden. Verder zijn er instanties aanwezig die activiteiten organiseren rondom lotgenoten zoals Auti-Treff en Mamma Vita. Verder zijn er aanbieders rondom coaching en zij werken vanuit diverse invalshoeken. Ook aanbieders van dagbesteding zijn aanwezig zoals Levanto en Kinso. Digibende komt laten zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van ICT en Ted Toussaint vertelt over zijn boek ‘samen alleen’. Ook digitaal tekenen en vormgeving komt aan bod. Kortom, de markt biedt met haar standhouders een divers programma. Verder is er ook een stilteplek aanwezig.

Waarom?

Op deze markt combineren wij diverse stands met informatie en divers aanbod rondom autisme in Parkstad. We willen helpen met een gecombineerd aanbod aan informatie over autisme op diverse gebieden. Onze ervaring is dat het krijgen van informatie niet altijd makkelijk is door de grote versnippering van aanbieders.  Daarbij de kanttekening dat we niet alles kunnen presenteren dat er is rondom autisme in Parkstad.

Zaterdag 6 april 2024 van 12.00 tot 16.00 uur in Flexiforum, Spekhofstraat 15 in Kerkrade. De markt vindt plaats in de hal en de toegang is gratis. Er is ook gratis parkeergelegenheid bij het Flexiforum.

Meer informatie via Natalie Savelsbergh, nsavelsberghster@gmail.com of via 06-46201011