De degradatiekraker tussen KVC Oranje en Leonidas Wolder eindigde in 0-0. Uitslagen zeggen niet altijd alles over het wedstrijdverloop. Deze keer paste de brilstand na 90 minuten bij het vertoonde binnen de krijtlijnen. De toeschouwers die het kille weer hadden getrotseerd kwamen deze middag niet echt aan hun trekken. Zij moesten het doen met een kansarme wedstrijd, die het meer van spanning dan van goed voetbal moest hebben.

De gasten uit Maastricht kwamen het beste uit de kleedkamer. Zij namen in de eerste minuten het initiatief en brachten wat dreiging teweeg. Echte grote kansen leverde dat niet op. Een roller van Stan Schevers en schoten van Jerôrme Buijs en Géno Elsen -in beide gevallen vloog de bal over- waren noemenswaardige wapenfeiten voor de ploeg van trainer Yvo Jongepier. Het meest gevaarlijk was nog Boris Smits. Zijn inzet, op aangeven van Stan Schevers, wed onschadelijk gemaakt door KVC-keeper Lars van der Weide. Aan de andere kant was doelman Giovanni Wijns in gevaar bij inzetten van Joey Niesters en Ben Vloeberghs. Hij redde met moeite. Rodrick Bokeli Bokonga werd één keer gevaarlijk, maar zijn poging mist kracht en precisie.

Na de hervatting lag het initiatief meer bij de thuisclub, van trainer Gino Curfs. Er rolden meer aanvallen richting het gastendoel. Ook nu echter leverde het niet veel groot doelgevaar op. Job Moling speelde zich mooi vrij, liet vanaf de rand van de zestien met zijn linker een bal richting de rechter benedenhoek van het Leonidasdoel vertrekken, maar zag zijn poging verijdeld door Giovanni Wijns, die de bal met zijn vingertoppen tot hoekschop wist te neutraliseren. In de slotfase kreeg KVC Oranje een vrije trap toegekend op de linker flank, zo’n 5 meter buiten het strafschopgebied. Aanvoerder Martijn Sangen schoot de bal met zijn rechter hard op het doel, maar opnieuw voorkwamen de handen van Giovanni Wijns een treffer.

Zodoende eindigde de wedstrijd dus met dezelfde stand als waarmee hij was begonnen: 0-0. Beide teams hadden er weinig aan. Leonidas wel een beetje, omdat die ploeg zich (vooralsnog) op een veilige plek in de ranglijst wist te handhaven. KVC Oranje handhaafde zich ook, maar als je voorlaatste staat, schiet je daar natuurlijk niets mee op. Voor die ploeg resten nog 7 finales om deelname aan de nacompetitie af te dwingen. De enige die echt tevreden naar huis, in dit geval richting Venlo, kon was scheidsrechter Danny van Veenendaal. Hij had zich een prima leidsman, eentje met ‘Fingerspitzengefühl’ getoond.

KVC Oranje gaat over twee weken op bezoek bij stadsgenoot LHC in Eygelshoven, ook al een ploeg met zorgen. Leonidas ontvangt dan FC Hoensbroek, een van de titelkandidaten in 3A, in eigen huis.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Foto’s Peter Trompetter