Groot Tiroler weekendfeest “Hüttengaudi Party” in Cultureel Centrum Corneliushuis Heerlerheide

Nog 4 nachtjes slapen dan gaat in Heerlerheide, welke plaats ook bekend staat als zijnde het regelmatig plaats vindende bijzondere (muzikale)-activiteiten, nog slechts één aankondigingsslogan tellen en wel het alom gebezigde “Jetz Geht’s Los”. Hoewel genoemde slogan in de Duitse taal is aangegeven heeft het in deze vooral Limburgse regio een meer als bijzondere betekenis als oproep van weer een muzikaal spektakel van welke aard dan ook.                                                                                                                                                            

Met betrekking tot Heerlerheide is dit het geval aangaande op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 april aanstaande. Cultureel Centrum Gen Coel/Corneliushuis is dan de locatie waar weer het groot Tiroler weekendfeest “Hüttengaudi Party zal gehouden worden. Uiteraard is de organisatie toevertrouwd aan de band Tiroler Ohne Berge. Dus een weekend lang feest met spetterende optredens voor jong en oud, met onder andere Marjolein Heijltjes, Ruud Appelhof, Hölter Jonge (Merkelbeek) en natuurlijk de eigenTiroler Ohne Berge. Oorspronkelijk zou een van Limburgse bekend zijnde topzangeres Marleen Rutten optreden. Helaas heeft zij wegens zwangerschap helaas haar optreden moeten afzeggen.                        

Voor de organisatie natuurlijk even een tegenvaller. Maar niet getreurd laten zij optimistisch en vol trots ParkstadActueel weten, want zij hebben een fantastische waardige vervanger weten te “strikken”. Jawel hoor, want niemand minder dan de al geruime tijd razend populaire zanger/entertainer John Tana zal Marleen Rutten vervangen en mede zorg dragen dat het Corneliushuis als vanouds weer op haar grondvesten zal daveren. Geweldig toch. Kaarten bestellen via https://www.tickli.nl/tickets/tob-huttengaudi-2024

Korte oprichting geschiedenis                                                                                                         Het ontstaan van TOB komt voort uit een eenmalig optreden betreffende een speciale gelegenheid. Vanwege groot succes hun toebedeeld op deze speciale gelegenheid is er samen besloten om Tiroler Ohne Berge (TOB) op te richten. Met de naamaanduiding TOB verwees de nieuw opgerichte band niet naar de Oostenrijkse bergen maar naar de eigen Zuid-Limburgse heuvels, gezien het gegeven dat de muzikanten nu eenmaal hier thuis horen. Ook hebben zij een gezamenlijke passie voor Oberkrainer en Tiroler muziek in een modern jasje. Oostenrijkse, Sloveense en Duitstalige stemmings- en feestmuziek, polka’s in een uptempo, dat is dan ook het handelsmerk van deze band.                                                                                                                      

Na drie maanden hard werken konden al, met succes, een aantal kleinere optredens plaats vinden. 2018 zou voor TOB een pilot moeten worden. Omdat er bij ieder optreden meerdere aanvragen kwamen, werd het programma uitgebreid tot een volwaardig avondvullend programma. Uiteraard is TOB, sinds haar oprichting, ook nu anno 2024, een zeer gewilde Tiroler band die door veel organisaties gevraagd worden om zorg te dragen voor de nodige Tiroler stemming. Dat zij hierin telkens slagen blijkt meermaals uit de lovende recensies die hen telkens ten deel vallen. Ook zelfs op internationaal niveau uit o.a. Oostenrijk (bakermat van de Tiroler muziek) en zelfs Polen.                                                                                                               

Vanuit Oostenrijk werd de loftrompet gestoken op TOB. Zij gaven het volgende aan: “Hey Tiroler ohne Berge, musikalische Grüße aus Tirol. Hat mich riesig gefreut in Söll, Ihr habt super Stimmung gemacht. Ich freu mich auf ein Wiedersehen und wir sehen uns hoffentlich wenn Ihr wieder in Tirol seid”. Vanuit Polen kregen zij de volgende lofzang te horen: “Super Tiroler Ohne Berge.Ja das ist wunderschon musik.Sehr gute Musikanten. Herzliche Grusze aus Polen”. Kortom, een muzikaal rendevouz met TOB is gegarandeerd topamusement, dus ook op 5, 6 en 7 april t a.s. in Heerlerheide.                                                                         

Toegevoegde bijzonderheid: hoewel carnaval en halfvasten 2024 weer enige tijd achter de rug is blijft de stemmingssfeer enigszins hangen omdat bij TOB de drummer niemand anders is als (in 2020) voormalige prinscarnaval Colin l (Falize) van Groeet Ghen Heij ofwel Groot Heerlerheide onder auspiciën van C.V. De Bokkeriejesj anno 1898. Over de naam Falize gesproken. Vader Marcel (oprichter TOB) en zijn zonen zijn ook al jaren nauw betrokken bij het Johan Straussorkest van André Rieu. Zij waren met Rieu ook in Mexico toen grote baas Andre Rieu verleden week zijn concertreeks wegens griep noodgedwongen moest annuleren en dientengevolge het hele orkest vanuit Mexico helaas weer naar Nederland moest terugkeren.

Programma weekendfeest Hüttengaudi Party

Vrijdag 5 april                                                                                                                                      
Is er een samenwerking met de vrienden van Roda JC waarbij de opbrengsten worden gedoneerd aan de jeugd van Roda JC om zo de opleiding te ondersteunen met medewerking van een avondvullend programma met als artiesten; Tiroler Ohne Berge, Chateau Nijmans, DJ Lefried en Roger Vroomen. Aanvang van de avond is 20:30 uur. Zaal open vanaf 19:30 uur.

Zaterdag 6 april
Traditionele Hüttengaudi van en met “Tiroler Ohne Berge” met als gast artiesten: Marjolein Heijltjes, Ruud Appelhof, Joy Blijdenstein en John Tana. Uiteraard wordt het Corneliushuis weer helemaal omgebouwd tot een prachtig Tiroler dorp met echte Tiroler-huisjes.

Aanvang van de avond is 20:30 uur. Zaal open vanaf 19:30 uur.

Zondag 7 april
Deze zondag staat in het teken van jong en oud waarbij er een mooi programma gepresenteerd wordt gemaakt door jonge talent volle muzikanten maar ook senioren.

Het is een geweldige senioren middag die door TOB verder uitgewerkt is na het succes van vorig jaar. In samenwerking met de ouder verenigingen is er een fantastisch concept samengesteld. Wat te denken van de optredende artiesten tijdens deze middag zijn. Voor het voetlicht treden dan op: duo Rythmus, Muzikant Sten, Duo Alpenpower, Zanger Patrick, Mister René, Ralph Leijendeckers en De Hölterjonge. Klasse toch.

Aanvang van de middag is 12:00 uur. Zaal open vanaf 11:00 uur.

Tenslotte: is er overigens al zin in een feestje met de Tiroler Ohne Berge sound uit de lage landen? Dan is niet langer tobben over de muzikale invulling overbodig. Zij brengen graag de muzikale noot waardoor ieder feest al bij voorbaat geslaagd is. Neem snel contact op met Marcel Falize Orchideehof 20, 6413 PA Heerlen (tel: 06-41131533) of info@tirolerberge.com. 

Foto’s- logo, poster: Tiroler Ohne Berge

Redactie ParkstadActueel: tekst hfd/eind redacteur Callie Steijaert