Heksenberg-NEC doet goede zaken door winst op FC Gulpen                 Prima de luxe dus

Voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen het bezoekende FC Gulpen, o.l.v. trainer Jeremy van Wissen, was de opmerking dat het voor Heksenberg-NEC wel eens een moeilijke middag zou gaan worden was zeker een terechte gedachtegang. Genoemde gedachtegang was dan ook gebaseerd op het gegeven dat FC Gulpen een reeks van maar liefst 6 wedstrijden zonder nederlaag was doorgekomen. Deze succesvolle reeks leverde de geelzwarte formatie dan ook 16 punten op. Voeg daar dan ook nog aan toe dat de spelers van Heksenberg-, c.q. trainer Kevin Nowacki, niet lekker in hun vel zaten zoals het zo mooi heet. Dus voor de thuisclub noodzakelijk om de negatieve gedachtegang te laten varen en om te schakelen naar een positieve impact.

Maar dat deze omschakeling niet direct gerealiseerd werd was de eerste 20 minuten dan duidelijk. Bij een mooi uitgespeelde aanval kon na 15 minuten de bal al uit het net van Heksenberg-NEC gehaald worden, dank zij de 0-1 score door Gulpenspeler Julian Stassen. Dat “wonderen niet uit de wereld zijn” is vaak een uitkomend gezegde. Zo ook na de opgelopen 0-1 achterstand voor Heksenberg-NEC. Hoe het kwam was, zo vernamen we, voor iedereen best verrassend, want vanaf dat moment stond Heksenberg-NEC  op en wist Gulpen onder druk te zetten. Dit leidde ertoe dat Heksenberg-NEC-speler Cliff Pötgens vrij voor Gulpen keeper Stef Peters opdook, maar vervolgens onderuit werd gehaald. Dus terecht strafschop voor de thuisclub. Minpuntje hierbij was dat de “boosdoener ” hiervoor niet bestraft werd door scheidsrechter Bemelmans maar op dat moment van minder belang.

Sem van Dijk zette zich achter de bal en schoot de bal feilloos in maar een te vroeg ingekomen speler van Heksenberg-NEC  zorgde ervoor dat de strafschop overgenomen moest worden. En zoals het bijna de gehele competitie verloopt kon men al raden wat er zou gebeuren. De strafschop werd door keeper Stef Peters van Gulpen gestopt. De mouwen werden deze wedstrijd opgestroopt en Gulpen moest weer achteruit. Een van de mogelijkheden voor het doel van Gulpen werd kort na de gemiste strafschop al verzilverd. Verantwoordelijke “geluksbrenger” was Michael Gijsbers die de stand gelijk trok 1-1. Dit gaf het team van Heksenberg-NEC een geweldige boost en men bleef Gulpen onder druk zetten.         

                                                                                                                                               

Deze druk werd voor de gasten te hoog en Sem van Dijk kon zijn gemiste strafschop meer dan goed maken met twee mooie doelpunten. Ruststand 3-1. Dit tot grote vreugde voor alle Heksenberg-NEC sympathisanten. Het was immers al lang geleden dat, nog voor rust, deze “weelde” zich had voorgedaan. Maar het bleef oppassen, want de tweede helft was pas amper aan de gang, of Gulpen kroop een beetje dichterbij en bracht middels Lars Vincken de stand naar 3-2. Maar Heksenberg-NEC  wist met man en macht Gulpen van zich af te houden. Al met al een verdiende overwinning van een “herboren” team. Geknokt voor elke meter maar in grote lijnen weer goed gespeeld. Heksenberg-NEC staat nu elfde op de ranglijst met 21 punten gevolgd door SCG met 18 punten. KVC Oranje en Laura Hopel Combinatie met respectievelijk 14 en 12 punten. 

Volgende week zondag uit naar Maastricht en wel naar RKHSV Heughem-Randwijck. Als de mannen van Kevin Nowacki de komende wedstrijden met deze instelling het veld jn gaan dan zit er meer in dan vrezen om de nacompetitie. Dat verwoorde ook supporters en lieten o.m. weten: “zo zie je maar als je met beleving en inzet speelt dan krijg je ook resultaten. Compliment aan iedereen. Ga zo door dan is de nacompetitie overbodig. Hé, hé eindelijk weer een overwinning. Ga zo door en gelukkig op naar de volgende winstpartij”.

In Memoriam Henk de Winter


Onlangs bereikte Heksenberg-NEC het droevige bericht van het overlijden van Henk de Winter. Henk is de vader van oud speler Steven de Winter en was jarenlang lid en vaste supporter van Heksenberg-NEC. Hij was ook diegene die vele jaren, bij de thuiswedstrijden van het 1e elftal, het bestuur en de gasten in de bestuurskamer van koffie en drankjes voorzag. In Henk heeft Heksenberg-NEC een fijn lid verloren en wensen zij echtgenote Marianne, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met het verlies van hun man, vader, schoonvader en opa. De afscheidsdienst heeft op vrijdag 12 april jl. plaats gevonden in het Crematorium Heerlen. 

Voetbalactie foto’s: Sánder Horváth- foto wijlen Henk de Winter (Heksenberg-NEC)

Redactie ParkstadActueel: tekst hfd/eind redacteur Callie Steijaert i.s.m. Willy Berends