De ‘Keuze van Nancy Nijsten’ vanaf nu te zien bij SCHUNCK Museum

SCHUNCK Museum in Heerlen nodigt viermaal per jaar iemand uit die verbonden is aan de regio Heerlen, om diens persoonlijke selectie uit de publieke kunstcollectie te maken. Deze wordt vervolgens gepresenteerd in één van de kunstdepotruimtes. Tot en met 8 september 2024 is de selectie van Nancy Nijsten te zien.
Nancy Nijsten heeft namens hulpgroep ‘Een hart voor een ander’ uit Heerlen een selectie uit de collectie SCHUNCK gemaakt. Op negen meter depotwand is te zien welke kunstwerken zij met ons en de stad wil delen. Deze selectie werken volgt op de eerste ‘Keuze van’ van dit jaar, die werken gekozen door Emile Roemer bevatte.
Big O
Nancy vertelt over het selectieproces: “Het schilderij dat mij het meeste aansprak was een groot doek van kunstenaar David Bade. Jammer genoeg was het te groot om in het Kunstdepot te passen. Het tweede werk dat mij aansprak is wel te zien in mijn tentoonstelling: het schilderij Big O van Andrei Roiter. Het liet me direct aan een mijnschacht denken. Dit schilderij zou ik zelf ook in mijn huiskamer hangen.”