Heerlerheide weer in de ban van Koningsvogelschieten op Hemelvaartsdag donderdag 9 mei

Onder het aansprekende motto: Long Live The King is Heerlerheide komende donderdag Hemelvaartsdag 9 mei weer in de ban van het jaarlijkse koningsvogelschieten. Dit uiteraard onder organisatie en auspiciën van de Koninklijke Schutterij St. Sebastiaan van Heerlerheide. Vanaf 14.00 uur is sportpark Pronsebroek, zoals bekend gelegen aan de Hei Grindelweg, de locatie en dus het schietterrein, waar dit lucratieve evenement weer plaats vindt.

Uiteraard staat hier dan ook hoog in het verwachtingspatroon: wie in 2024 de nieuwe koning zal worden. Dit als opvolger van John Geraedts. Ook is er gelegenheid om mee te schieten voor de titel burgerkoning en burgerkoningin. Door de organisatie wordt, voor laatstgenoemden aangeraden op tijdig aanwezig te zijn met meenemen van een geldig id-bewijs.

Zoals bij het Heerlerheide Koningsvogelschieten traditie is ontbreekt een tent natuurlijk niet. Dit ten behoeve van genoeg mogelijkheden voor een hapje en een drankje en ook schuttersgezelligheid ondersteund door muziek. Een pluspunt is zeker het gegeven dat dit schuttersevenement gratis toegankelijk is. Dus reden genoeg om dit schuttersfestijn te bezoeken en te genieten van een aloude schutterstraditie’

Foto’s: Kon. Schutterij St Sebastiaan Heerlerheide

Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert