Midzomerconcert KSO in PLT Kerkrade Topvioliste en oud-lid Lisanne Soeterbroek soleert in Katchaturians vioolconcert

Topvioliste en oud-lid Lisanne Soeterbroek soleert in Katchaturians vioolconcert

Het Kerkraads Symfonie Orkest geeft op zaterdag 22 juni a.s. in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade haar jaarlijkse Midzomerconcert en heeft uiteraard weer een prachtig symfonisch concertprogramma samengesteld. Het programma bestaat dit jaar uit de hartstochtelijke en spetterende achtste symfonie van Antonin Dvořak, de Karelia Suite (Jean Sibelius) en Katchaturians Vioolconcert in D met topvioliste Lisanne Soeterbroek als solist.

Solist Lisanne Soeterbroek

Als vioolspelende dochter van KSO’s concertmeester Ingrid Holleman was het vanzelfsprekend dat Lisanne Soeterbroek al op jonge leeftijd lid werd van het KSO. Inmiddels is Lisanne al jaren zelf concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra. Tijdens dit concert zal Lisanne Soeterbroek te horen zijn in Aram Khatchaturians Vioolconcert in D, het vioolconcert waarmee ze op haar veertiende haar debuut in het Concertgebouw te Amsterdam maakte.

Dvořaks Achtste

Antonin Dvořak componeerde in 1889 één van zijn machtigste werken, Symfonie 8 in G opus 88. Deze symfonie gunt de luisteraar geen moment rust. Originele vondsten, opwindende motieven en hartstochtelijke thema’s passeren in sneltreinvaart de revue, met misschien wel als hoogtepunt het spetterende slotdeel. De achtste van Dvořak is één brok genialiteit!

Komt u ook?

Meer informatie over het concert vindt u op de website van het orkest: www.k-s-o.nl. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via het Parkstad Limburg Theaters www.plt.nl