Wie in het zuiden van Limburg neerstrijkt staat een prachtige woonomgeving te wachten. In het glooiende heuvellandschap vind je tal van grotere centrale plaatsen, waaronder Heerlen, Maastricht, Sittard en Geleen. De centrale ligging van zuid Limburg, met Duitsland (Aken) en België (Luik) is fantastisch. Iets verderop vind je ook nog de Zuid Eifel in Duitsland, een fantastisch vakantiegebied. Wonen in Zuid-Limburg brengt dus de nodige voordelen met zich mee. Heb je eenmaal je droomhuis gevonden en ingericht, dan is het tijd om de puntjes op de i te zetten, wat is een belangrijke tip voor je nieuwe keuken bijvoorbeeld?

Koken op gas behoort tot het verleden

Nieuwe keukens worden tegenwoordig vrijwel uitsluitend voorzien van inductie. Grote landelijke woonketens verkopen voornamelijk nog inductie, een logisch gevolg van ‘van het gas afgaan’. Mensen houden rekening met het feit dat koken op gas (en dus gasfornuizen) tot het verleden behoort; daarin ga je niet meer investeren als je een nieuwe keuken gaat kopen. Er blijven dan elektrische kookplaten over, waarvan keramisch en de elektrische kookplaat inmiddels achterhaald zijn door de geweldige techniek van inductie. Alleen je inductiekookplaat wil je natuurlijk wel beschermen, en dat doe je met een afdekplaat inductiekookplaat.

Koken op inductie? Bescherm je kookplaat

Een inductiekookplaat wordt tegenwoordig vrijwel naadloos geïntegreerd in een aanrechtblad; hij gaat hiermee op eigenlijk in het aanrechtblad. Om hem te beschermen tegen krassen en nodeloos vuil kun je een afdekplaat voor inductie gebruiken. Ligt deze plaat er eenmaal op, dan is de inductiekookplaat ineens onderdeel van het aanrecht geworden en zet je er zorgeloos van alles op, zonder dat je op hoeft te letten of er krassen ontstaan in de inductieplaat. Deze afdekplaten zijn van kunststof gemaakt en zijn voorzien van hippe dessins. Leuk voor in de keuken en fantastisch om je kookplaat te beschermen. In dat licht is ook een spatscherm keuken ideaal.

Spatscherm gebruiken voor in de keuken

Lang niet iedere keuken heeft een betegelde muur, dit komt door de trend van gestucte muren, voorzien weliswaar van muurverf. Natuurlijk bestaat de tegelwand niet voor niets; van tegels kun je natuurlijk gemakkelijk vet- en sausvlekken verwijderen. Hoewel dergelijke vlekken zich ook kunnen ophopen tussen de voegen en daar lelijke plekken kunnen veroorzaken. Om je muur, al dan niet van tegels voorzien, te beschermen tegen het dagelijks ‘kook-geweld’, gebruiken we een spatscherm. Want van het spatscherm zijn vieze vlekken namelijk wél gemakkelijk te verwijderen. Het voordeel? Jouw muren blijven strak én zijn direct voorzien van een trendy spatscherm.

Spatscherm van plexiglas met trendy dessin

Plexiglas kent óntzettend veel voordelen. Het is vrijwel niet stuk te krijgen, het is bestand tegen hoge temperaturen – dus zal niet aangetast raken tijdens het koken, het is gemakkelijk afneembaar bij vlekken en het kan voorzien worden van fraaie dessins. Je ideale keukenhulp dus bij vlekken tijdens het koken. Wil je jouw muur beschermen, of wil je je keuken upgraden met meer kleur en dessin, dan is een spatscherm een fantastische aankoop en musthave.