Milan Merckelbagh spoelt de vieze smaak weg

Heerlen – De eerste wedstrijd van het Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft (IDM) Superbikes was uitgelopen op een weekend met een vieze nasmaak. Hoe je die het beste kunt wegspoelen? Met champagne natuurlijk! En dat heeft Milan Merckelbagh gedaan, hij wist de derde wedstrijd van het IDC op het circuit van Assen te winnen. Vanaf de tweede startplaats kwam de Limburger heel goed uit de start en hij nam direct de leiding. Vanaf het eerste moment gooit de student er een hoog tempo tegenaan en alleen Wayne Tessels kan dit volgen. Hierdoor neemt dit duo afstand van de achtervolgers. In de derde ronden komt de wedstrijdleiding met een rode vlag omdat een machine van een gevallen rijder midden op de baan ligt. Er volgt een herstart gevolgd door een race over slechts zes ronden.

Bij de herstart ontbreekt Tessels, de regerend kampioen was te laat voor de herstart en moet vanuit de pitstraat starten. Opnieuw neemt Milan de beste start en het lukt de BMW-rijder om zijn voorsprong ronde na ronde verder uit te bouwen. De leiding komt geen moment in gevaar en Milan wint de race. Nadat de tijden van de eerste twee ronden en de opnieuw gestarte race bij elkaar zijn opgeteld is er geen twijfel mogelijk over de winnaar.

Milan Merckelbagh:

“Na de problemen tijdens het eerste IDM weekend is de motor helemaal opnieuw opgebouwd. Het is nog niet helemaal perfect maar toch had ik een goede pace om de wedstrijd te winnen.”

Volgende keer:

De tweede IDM zal op 1-2 juni worden verreden op het circuit van Oschersleben. Het IDC gaat op 15 juni verder in Assen

Uitslag IDC #3; Assen, NL:
1. Milan Merckelbagh NL BMW
2. Eddie de Boer NL BMW
3. Wayne Tessels NL Kawasaki
4. Jordi van der Westen NL Kawasaki
5. Stephan de Boer NL Ducati

Tussenstand IDC Superbikes:
1. Milan Merckelbagh NL BMW 287
2. Stephan de Boer NL Ducati 211
3. Jordi van der Westen NL Kawasaki 202
4. Joris Lentfert NL BMW 187
5. Wayne Tessels NL Kawasaki 178

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: In den Hof Racing