artist talking to patrons at their own gallery opening, created with generative ai

De expositie met de titel Natuurlijk! is te zien in de hal en op de derde verdieping van het Flexiforum, 3 juni t/m 27 juni 2024. In deze expositie werkt de Vrije Akademie Parkstad samen met SGL.

De samenwerking tussen SGL en de Vrije Akademie is gebaseerd op een gedeelde visie: het creëren van een gelegenheid om kunstwerken te exposeren die zijn gemaakt door mensen met en zonder een beperking. Beiden stichtingen geloven in het feit dat iedereen beeldend vermogen heeft. De kunstenaars die hun werk exposeren zijn cursisten van de Vrije Akademie en deelnemers aan de programma’s van SGL in Brunssum en in Kerkrade. Via SGL exposeren kunstenaars met niet-aangeboren hersenletsel.

De exposanten kregen het thema ‘Natuurlijk’ als opdracht en dit is voor iedereen “Natuurlijk!” vrij te interpreteren. Er zullen onder andere schilderijen, driedimensionale kunstwerken, beelden van keramiek, hout, steen en andere materialen te zien zijn. Sommige makers delen hun ervaring en de betekenis van hun werk in een tekst, andere makers laten het werk voor zichzelf spreken.

De expositie zal worden geopend op 7 juni 2024 om 15:00 door wethouder Jo Schlangen in het Flexiforum, Spekhofstraat 15, 6466 LZ Kerkrade.

U bent welkom vanaf 13:30. Om 14:00 wordt de expositie geopend door een concert, verzorgd door twee muziekkoren van SGL (aanmelding voor het concert is hiervoor verplicht Het concert duurt tot 15:00. Aansluitend wordt de expositie officieel geopend door Jo Schlangen, wethouder cultuur en welzijn.

Aanmelden voor Concert: Didier Savelkoul, 045-5678844 / 045-5259259 / dsavelkoul@sgl-zorg.nl