Zo geef jij jouw interieur een nieuwe look!

Het schilderen van je huis is een uitstekende manier om je interieur een frisse, nieuwe uitstraling te geven. Of je nu net bent verhuisd of gewoon toe bent aan een verandering, met de juiste voorbereidingen en materialen kun je het beste resultaat bereiken. In deze blog bespreken we de belangrijkste stappen en tips voor het schilderen, inrichten en opknappen van je woning.

Welke producten heb je nodig?

De eerste stap in het inrichten van je woning is het selecteren van de benodigde producten. Om het interieur van je woning aan te pakken, is verven een goede manier. Door de woning te schilderen, geef jij jouw huis een nieuwe, frisse uitstraling. Naast verf heb je natuurlijk ook nog kwasten en rollers nodig! En ook een voorstrijk mag niet ontbreken. Met een voorstrijk weet jij zeker dat je geen strepen en vegen in de verf krijgt en dat de verf goed hecht; een voorstrijk is dus essentieel voor je schilderproject.

Besparen op de kosten

Nu dat je weet wat je nodig hebt voor jouw project, is het tijd om je boodschappenlijstje te bestellen. Vaak lopen de kosten in een bouwmarkt erg op. Een goede manier om kosten te besparen, is door online verf te bestellen bij verfwinkels zoals de Verfmenger. Zo bespaar jij flink op de kosten en geef je niet te veel uit aan verf en schildersbenodigdheden.

Schilderen maar

Zodra jouw bestelling van verf binnen is gekomen, is het tijd om te schilderen. Maar hoe geef jij jouw muur eigenlijk een nieuwe, frisse look? Wij hebben het in een handig stappenplan van vijf stappen voor jou beschreven!

Stap 1. Voorbereiding: Begin met het schoonmaken van de muren en het afplakken van randen en plinten.

Stap 2. Voorstrijken: Breng de voorstrijk gelijkmatig aan en laat het goed drogen.

Stap 3. Schilderen: Gebruik een kwast voor de randen en een roller voor de grote oppervlakken. Schilder van boven naar beneden.

Stap 4. Tweede laag: Voor een egaal resultaat, breng je een tweede laag verf aan nadat de eerste laag droog is.

Stap 5. Afwerking: Verwijder de afplaktape en geniet van je nieuwe, prachtig geschilderde muur.

Veel succes met je schilderproject!