Roda JC Kerkrade heeft Jay Kruiver vastgelegd. De 23-jarige rechtsback tekent een contract tot medio 2026 met de optie voor nog één seizoen. Kruiver doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam. Op 15 maart 2021 maakte hij voor ‘het andere Oranje’ zijn debuut in het betaald voetbal. Vorig seizoen kwam hij tot 21 wedstrijden voor SC Telstar. Hierin wist hij één keer te scoren en gaf hij drie assists. In 2024 miste de verdediger zelfs maar één duel, dit kwam door een schorsing. In totaal speelde hij tot nu toe 59 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Rob Servais: “Jay is een rechtsback met drive naar voren. Hij kent de competitie en wij denken dat er nog veel rek in zijn ontwikkeling zit.” Jay Kruiver: “Ik ben blij dat ik de stap naar Roda JC mag maken. Vorig jaar heb ik als speler van Telstar al mogen ervaren hoe gaaf het is om in dit mooie stadion te mogen spelen. Ondanks dat ik uit het Noorden kom, weet ik wat de supporters hier voor sfeer kunnen verzorgen. Ik kan dan ook niet wachten om de supporters te leren kennen en mijn eerste minuten in het geel-zwart te maken!” Kruiver zal zijn wedstrijden bij Roda JC gaan spelen met rugnummer 22,

Welkom en heel veel succes, Jay!