Waarom zijn gietvloeren zo populair?

In 2024 neemt duurzaamheid een steeds prominentere rol in, dus ook binnen de horeca. Niet alleen kijken restaurants steeds kritischer naar de producten die ze gebruiken en de manier waarop bepaalde gerechten worden bereid, maar kijken ze ook naar de manier waarop het restaurant wordt ingedeeld en welke meubels, raambekleding en dus ook vloeren er worden gebruikt. Zo kiezen steeds meer restaurants voor kwaliteit, zodat de eenmalige aanschaf wel wat hoger ligt, maar ze er op lange termijn juist goedkoper mee uit zijn, doordat ze veel langer meegaan. Logisch dus dat ook de vloer hieronder valt.

Betonlook gietvloeren

Betonlook gietvloeren zijn al enige tijd populair in restaurants vanwege hun industriële uitstraling en veelzijdigheid. In 2024 zien we echter een nieuwe draai aan deze klassieke trend. Zo kiezen restauranteigenaren steeds vaker voor een betonlook gietvloer met unieke kleurschakeringen en texturen. Deze varianten geven een eigentijdse twist aan de traditionele betonlook en zorgen voor een speelse, maar toch stijlvolle sfeer in het restaurant. Zo kun je op basis van wat jij wilt uitstralen kiezen voor het type vloer dat daarbij het beste past.

Gedurfde patronen

Thuis zullen de meesten het niet zo snel doen, maar in 2024 zie je steeds vaker gietvloeren met gedurfde patronen in restaurants. Dus of het nu gaat om geometrische vormen, opvallende kleuren, betonvloer of artistieke motieven, deze gietvloeren laten een blijvende indruk achter op gasten. Hoe gaaf is het om je gasten al bij binnenkomst versteld te doen laten staan van wat jij te bieden hebt? Daarbij kun je kiezen voor een afbeelding die past bij de stijl van het restaurant, maar ook het logo doet het vaak ontzettend goed. Juist omdat je hier alle kanten mee op kunt en er eigenlijk geen restricties zijn, wordt dit steeds populairder.

Praktische gietvloeren

Natuurlijk moet een gietvloer mooi zijn, maar ook de praktische kant is voor veel restauranthouders belangrijk. Zo is veiligheid natuurlijk een hele belangrijke. Je zit er niet op te wachten dat je gasten, bijvoorbeeld wanneer het buiten heeft geregend of gesneeuwd, door de nattigheid uit kunnen glijden . Een antislip gietvloer is daarom vaak ook een verstandige keuze. Daarmee voorkom je dat je gasten of het personeel kan vallen, zonder dat je hoeft in te leveren op de uitstraling van de vloer. Wat namelijk het mooie is, is dat deze anti slip vaak een topcoating is, die dus los staat van het patroon of de kleur van de vloer.