Merckelbagh neemt 2 punten mee vanuit Most

Foto: In den Hof Racing

Heerlen – Ook tijdens de derde wedstrijd van het Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft (IDM) Superbikes heeft Milan Merckelbagh zich in de punten gereden. In Tsjechie wist de BMW-rijder twee punten te scoren door de tweede race als veertiende over de finish te komen. Ilya Mikhalchik en Florian Alt wisten de races over het 4,21 kilometer lange circuit te zegevieren.

De voorbereiding op de wedstrijd verliep niet vlekkeloos voor Milan. De 23-jarige coureur was ziekjes en dat kwam het rijden zeker niet ten goede. De vrije trainingen en ook de kwalificatie verliep zeer moeizaam. Met de 21e startplaats was de student dan ook zeker niet tevreden.

De start van de eerste race was goed, er werden direct plaatsen goed gemaakt maar in de eerste bocht gingen deze verloren. De aansluiting werd gezocht met de voorganger maar het ging op de limiet. Dit zorgde ervoor dat ‘armpump’ kwam opzetten waarbij de onderarmen beton hard worden. Dit geeft dan weer problemen bij het aanremmen voor de bochten. Ondanks dat probleem wist Milan nog als 17e over de finish te komen maar de top 15 ontvangt punten voor het kampioenschap.

Foto: In den Hof Racing

Wanneer de startlichten voor de tweede race uitgaan vertrekt Milan heel goed. De Heerlenaar wint direct plaatsen en door aggresief de wedstrijd in te gaan wordt de eerste ronde als twaalfde volbracht. De eerste helft van de race werd deze postitie goed vastgehouden maar later ziet hij toch twee rijders passeren. Met de veertiende plaats is de In den Hof Racing-rijder ook zeker niet ontevreden zeker gezien de resultaten tijdens de trainingen.

Milan Merckelbagh:

“Ik ben blij dat ik wederom punten heb gescoord ondanks dat ik een beetje ziek was. Ik had gewoon niet genoeg kracht en energie.”

Volgende keer:

Het IDM gaat op 27-28 juli verder, dan zal er worden gereden op het Schleizer Dreieck in de Duitse deelstaat Thüringen.

Uitslag IDM #3; Most, CZ:
Race1
1. Ilya Mikhalchik Oek BMW
2. Florian Alt D Honda
3. Jan-Ole Jahnig D BMW
4. Lorenzo Zanetti I Ducati
5. Leandro Mercado Arg Kawasaki
17. Milan Merckelbagh NL BMW

Race2
1. Florian Alt D Honda
2. Ilya Mikhalchik Oek BMW
3. Hannes Soomer D BMW
4. Toni Finsterbusch D BMW
5. Leandro Mercado Arg Kawasaki
14. Milan Merckelbagh NL BMW

Tussenstand IDM Superbikes:
1. Florian Alt D Honda 115
2. Ilya Mikhalchik Oek BMW 113
3. Lorenzo Zanetti I Ducati 80
4. Toni Finsterbusch D BMW 69
5. Patrick Hobelsberger D BMW 51
19. Milan Merckelbagh NL BMW 7

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: In den Hof Racing