Meer dan 1.000 deelnemers aan de allereerste Roda Run, waaronder 750 leerlingen

Afgelopen vrijdag was er de allereerste Roda Run, meer dan 750 leerlingen verschenen aan de startlijn in het oude stadion van Roda JC in Kaalheide.

Al een jaar lang trainen tientallen Roda-fans maandelijks door hard te lopen van het Parkstad Limburg Stadion naar Sportpark Kaalheide en terug. Uit dat initiatief van ledencollectief Roda 1962 is het jaarlijkse evenement geboren: de Roda Run.

De komende jaren willen NPHLN, Roda JC en alle andere partners nog meer (jonge) mensen in beweging brengen. Begin oktober 2024 volgt de Gezond in Mijn Streek-dag en op 14 en 15 december 2024 wordt aan het sprookjesachtige winterevenement Kerst-in-Kasteel Hoensbroek een mooie kerstrun gekoppeld. De rode draad van de samenwerking is de ambitie om zoveel mogelijke jonge mensen structureel in beweging te brengen. Om die reden is een koppeling met scholen en verenigingen onmisbaar.

“Wij zijn trots op de samenwerking met Roda JC, de scholen en de overige partners” zegt Roel van den Bosch, voormalig schoolleider en huidige coördinator Leren van NPHLN. “Het enthousiasme voor de combinatie van meer bewegen op school én deelname aan de evenementen is reusachtig groot. En dit is nog maar het begin. Wie wil immers niet samenlopen met de spelers van Roda JC?