Hoofdmenu

Partij voor de Dieren reikt oorkonde van mededogen uit aan de Stichting Dierenopvang Savanah

 

 

 

De Partij voor de Dieren in Limburg heeft een oorkonde van mededogen uitgereikt aan Marc en Peggy Housen van Stichting Dierenopvang Savanah. Met deze oorkonde spreekt de partij haar waardering uit voor de tomeloze inzet van Marc en Peggy en de andere medewerkers en vrijwilligers om de vele dieren die zij al jaren lang hebben opgevangen.

 

Marc Housen: “De stichting heeft ten doel om mishandelde, verwaarloosde, oude en afgedankte dieren te redden, op te vangen en te verzorgen. Dank zij verschillende sponsoren, vrijwilligers, vrienden en familie kunnen we dieren een tweede kans geven. Het begon met het redden van enkele Haflingers, onder wie het paard Savanah waar de Stichting naar vernoemd is. Maar al spoedig volgden er ook andere dieren en momenteel zijn er zo’n 400 bewoners, onder wie naast de paarden ganzen, konijnen, hangbuikzwijnen, geitjes en heel veel kippen. Ook 70 hanen zijn opgenomen van mensen die het leuk vonden wat kuikentjes in huis te nemen maar vervolgens niet wisten waar ze met de hanen naar toe moesten. Het is belangrijk dat mensen zich goed realiseren dat kuikentjes uit een broedmachine zonder moeder opgroeien en dat minstens de helft uitgroeit tot hanen, waar geen plaats voor is. Ook enkele kippen en kalkoenen uit de massale vee-industrie vinden hier een thuis, naast dieren die op straat komen te staan omdat hun eigenaar niet meer in staat is voor hen te zorgen”.

Marc heeft een groot hart voor dieren en probeert zo veel mogelijk plek te creëren. Tot zijn spijt zijn de mogelijkheden van de Stichting qua ruimte en financiën beperkt.

Marc en Peggy zijn volledig afhankelijk van giften om het voer en andere benodigdheden voor de dieren te bekostigen. Het gebeurt regelmatig dat er weinig geld in kas zit terwijl de dieren toch moeten blijven eten. Marc heeft een goede baan opgezegd om zich volledig aan de verzorging van de dieren te kunnen wijden.

Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Limburg, Pascale Plusquin: “Dierenopvang Savanah biedt dieren die elders gedumpt zijn of in beslag genomen een liefdevol tehuis. De Partij voor de Dieren vindt het een maatschappelijke plicht om organisaties als Stichting Savanah financieel te ondersteunen.”