Actuele wetenswaardigheden van Sibelco onderneming 2019

 

Wandelmogelijkheden bij Zuidplas verruimd

De wandelmogelijkheden bij de Zuidplas van de Sibelco-groeve in Heerlen worden met ingang van april 2019 verruimd. Naast de vaste openstelling (iedere 2e en 4e woensdag van de maand) zijn groepen vanaf 15 personen er ook op andere dagen van de week welkom. Daarnaast starten binnenkort educatieve wandelingen voor scholieren van groep 7 en 8. Op tweede paasdag is er een wandelevenement voor kinderen. Dan komt de paashaas naar de Zuidplas. Voor meer info: www.natuurlijkparkstad.eu

 

Tweede paasdag paaseieren zoeken bij de Zuidplas  Op maandag 22 april, tweede paasdag, kan ‘de jeugd’ op speelse wijze kennis maken met de natuur. Op 22 april komt, vanaf 10.30 tot 13.00 uur, namelijk de paashaas ‘op bezoek’ bij de Zuidplas. De paashaas heeft op die ochtend, in alle vroegte en op allerlei plekjes bij de Zuidplas, héél veel paaseieren verstopt…. Het is uiteraard de kunst om die eieren, tijdens een korte wandeling, te vinden. O ja, de paaseieren die je vindt, mag je gratis mee naar huis nemen. Ook is een natuurgids/boswachter op tweede paasdag aanwezig. Hij vertelt over de dieren, de planten en de bomen bij de Zuidplas.

Ouders/begeleiders die op 22 april met hun kind(eren) naar het ‘Paaseieren rapen’ bij de Zuidplas komen, wordt geadviseerd om een tasje (of iets dergelijks) mee te nemen om de gevonden paaseieren in te doen. Er zijn geen kosten verbonden aan dit evenement. Voor de kinderen is er warme chocomel, voor hun ouders/begeleiders een kopje koffie. Hoeveel paaseieren de paashaas op 22 april ‘verstopt’, hangt af van het aantal aanmeldingen. Vandaar het vriendelijke verzoek om het aanmeldingsformulier (zie: www.natuurlijparkstad.eu) in te vullen.

Tennisvereniging opende wandelseizoen Zuidplas/Sibelco .Op woensdagochtend 20 maart jl. heeft een afvaardiging van de Tennisvereniging Nieuwenhagen (gemeente Landgraaf) een wandeling gemaakt bij de Zuidplas (zie foto). Het was de eerste groepsgewijze wandeltocht van dit jaar. Om kwart voor tien in de ochtend gaf natuurgids Paul Arends (3e van links op de foto, met ijsmuts) het vertreksein voor deze twee uur durende wandeling te midden van de flora & fauna bij de Zuidplas.

Reeds geplande wandelingen en activiteiten in april 2019 .

Woensdag 10 april: ‘vaste’ openstelling Zuidplas (16.00 – 20.00 uur) in kader elke 2e woensdag van de maand

Vrijdag 12 april 2019: Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), afdeling Noord- en Midden-Limburg, circa 30 personen

Woensdag 24 april: ‘vaste’ openstelling Zuidplas (16.00 – 20.00 uur) in kader elke 4e woensdag van de maand

Donderdag 25 april 2019: Vrouwenvereniging Zij-Actief Bocholtz, gemeente Simpelveld/Parkstad (circa 35 personen).

 

Geef een reactie