Schaesberg wint de derby van Chevremont en is daarmee het bekerprogramma goed begonnen. Zaterdagavond op de Kaffeberg werd het een boeiende wedstrijd, die Schaesberg winnend wist af te sluiten met 0-2.

Schaesberg speelde vandaag ijzersterk in de discipline en liet zich van zijn goede kant zien. Halverwege de eerste helft kwam het verdient op voorsprong via een schitterende goal van Scott Adriolo. Na een mooie aanval over meerdere schijven werd hij aan de rechterkant vrijgespeeld, hij aarzelde niet lang en veegde de bal de kruizing in, 0-1. Vlak voor rust drong Chevremont meer aan en was het met name bij corners een aantal keer dichtbij de gelijkmaker.

Na rust bleef Chevremont op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar aan de andere kant onstond ook steeds meer ruimte om er snel uit te komen. Noah Nhogodici had de tweede goal op de schoen voor Schaesberg, maar zijn inzet vrij voor de doelman, ging net over de goal. Aan de andere kant was het Brian Jacobs die na een goede loopactie, zijn inzet tegen de paal zag eindigen.

Schaesberg kwam uiteindelijk niet echt meer in de poblemen en dat was een voordienste van de hele ploeg. Toen Damano Funken uiteindelijk ook nog 0-2 scoorde, was de wedstrijd beslist en betekende dit een mooie opsteker voor de mannen uit Landgraaf.

Volgende week zondag speelt Schaesberg thuis tegen Mierlo Hout, die hun eerste wedstrijd verrassend met 3-2 wisten te winnen van 1ste klasser Eindhoven.