Het bekerduel tussen vierdeklasser Schimmert en het één niveau hoger uitkomende KVC Oranje eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Met die uitslag mag thuisclub Schimmert, gezien het spelbeeld gedurende de 90 minuten, het meest tevreden zijn.

Zoals gezegd, KVC Oranje speelt in de competitie één klasse hoger dan Schimmert. Je mag dan in een onderlinge confrontatie verwachten dat het hoger spelende team het initiatief neemt en de wedstrijd gaandeweg naar zich toe trekt. Het eerste geschiedde, het tweede bleef achterwege.

KVC Oranje zocht van meet af aan de aanval, terwijl Schimmert probeerde vanuit een gesloten defensie in de counter haar mogelijkheden te zoeken. De thuisclub slaagde daar in de eerste helft één keer in, toen aanvoerder Dennis Dormans vanaf de rand van de zestien mocht uithalen. Zijn inzet ging echter hoog over. Aan de andere kant had KVC Oranje diverse kleine en grote mogelijkheden en kansen, dit alles na diverse prima voorzetten van Joey Niesters en, vlak voor de rust, Chris Frauenrath. Die voorzetten vonden in veel gevallen ook hun bestemming, namelijk hardwerkende ploeggenoten die op dat moment voorin waren geposteerd. Die laatsten echter hadden geen geluk in de afwerking. Hun inzetten misten precisie, vonden doelman Philip de Bock op hun weg, terwijl in één geval  (harde kopbal Casper Robijns) het ronde voorwerp via de bovenkant van de lat achter ging.

Creëerde KVC Oranje zich in de eerste helft diverse (grote) kansen, na de hervatting werd dat minder. De thuisclub, wederom in de persoon van Dennis Dormans, kreeg twee, in één geval na een snelle counter, in het andere geval na een kluts. Beide keren vond de aanvoerder van Schimmert een attente gastendoelman Lars van der Weide op zijn weg. In de slotfase van het na de hervatting rommelige duel kreeg Niels Lanckohr de kans het duel alsnog in het voordeel van oranje-wit te beslissen. Ook hem echter zat het niet mee. Eigenlijk deed Lanckohr niets verkeerd, maar zijn eerste inzet van dichtbij werd door een verdediger van Schimmert op de doellijn liggend geblokkeerd, terwijl even later, op  een poging vanuit een lastige hoek, doelman Philip de Bock met een fraaie redding de 0-1 voorkwam, dit ten koste van een hoekschop die verder niets meer opleverde.

In dezelfde bekerpoule (52) won Vaesrade met 4-1 van SSA Haanrade-SVA. Komend weekend gaat Schimmert op bezoek bij Vaesrade, terwijl KVC Oranje in eigen huis gastheer is van SSA Haanrade/SVA. Beide duels beginnen zondag om 14.30.