Stichting Wigwam uit Valkenburg aan de Geul organiseert begeleide gezins- en jongerenvakanties voor (gezinnen met) kinderen en jongeren met een beperking. Inmiddels gaan meer dan 200 gezinnen per jaar op Wigwamvakantie op één van de locaties in Arnhem, ’s-Gravenzande, Diessen, Heel, Heusden, Nieuwveen en of Valkenburg a/d Geul. De toenemende vraag zorgt ervoor dat nieuwe plekken gewenst zijn. Daarom is Stichting Wigwam de benefietactie ‘Bouw je mee voor (Heel) Wigwam’ gestart. Deze online actie komt volledig ten goede aan de bouw van nieuwe Wigwamhuisjes op de locatie in Heel, Limburg.

 

Over de actie.Via de website www.bouwjemee.com kunnen potentiële donateurs die Stichting Wigwam een warm hart toedragen, zich aanmelden als bouwer of bouwmeester. Een bouwer doneert een bedrag ten behoeve van de aanschaf van bouwmaterialen, bijvoorbeeld een zakje spijkers, een plank of een bouwpakketje. Een bouwmeester gaat nog een stapje verder en organiseert zelf een actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting. Denk bijvoorbeeld aan wafels bakken, heitje voor karweitje of rondjes rennen voor het goede doel. Inmiddels is al ongeveer 6000 euro opgehaald van het doel van 30.000 euro!

Wigwamvakanties zijn vakanties voor (gezinnen met) kinderen of jongeren met een (ernstige) beperking. Stichting Wigwam organiseert deze vakanties met hulp van honderden vrijwilligers al sinds 1997. Tijdens deze vakanties wordt een activiteitenprogramma georganiseerd waar alle kinderen van het gezin, met en zonder beperking, aan kunnen deelnemen. Elk kind met een beperking krijgt gedurende het activiteitenprogramma individuele zorg en begeleiding.

Deelname aan Wigwamvakanties geeft gezinnen de mogelijkheid lotgenotencontact aan te gaan, ervaringen te delen en weer helemaal ‘op te laden’ om overbelasting tegen te gaan.

De kinderen en jongeren verleggen grenzen tijdens een avontuurlijk activiteitenprogramma, doen nieuwe ervaringen op en sluiten vriendschappen voor het leven.
Voor de vrijwilligers levert deelname naast onvergetelijke (werk)ervaringen ook een verrijking en verruiming op
van hun blik op het leven met een beperking.

Stichting Wigwam steunen?Mensen die Stichting Wigwam een warm hart toedragen kunnen de actie steunen via de website www.bouwjemee.com. Niet alleen donaties van particulieren, maar ook van bedrijven zijn welkom.

Foto’s Stichting Wigman

Geef een reactie