In deze laatste reguliere competitieronde stond voor beide teams nog wat op het spel. De gasten van RKHBS konden de degradatie nacompetitie nog ontlopen en thuisclub UOW’02 zou bij winst zeker de promotie nacompetitie ingaan.

Na de plichtplegingen van huldigingen en het fêteren van jubilarissen van de thuisclub begon de wedstrijd. Behoudens een afgekeurd doelpunt van UOW’02, buitenspel, en een RKHBS kopbal die over het doel zeilde was er vrij weinig te beleven voor beider doelen. Na een half uur was de grootste kans voor de bezoekers, een geplaatste kopbal in de verre hoek werd door UOW’02 doelman Jeroen Pijls katachtig uit de doelmond getikt. Na een nieuwe mogelijkheid voor RKHBS was de grootste kans voor rust niet aan UOW’02 aanvaller Rick Schmitz besteed, hij schoot uit vrije positie tegen de voet van de RKHBS doelman. Binnen tien minuten na rust kwam UOW’02 toch op voorsprong, Mitch Vandegard speelde zichzelf behendig vrij en creëerde zo een vrije doortocht naar het vijandelijke doel. Hij was niet zelfzuchtig en tikte, net voor de doelman, de bal naar rechts waar de meegelopen Rick Schmitz de bal maar binnen hoefde te lopen. De voorsprong bleek echter van korte duur. Een vrije trap van een meter of 20 van het UOW’02 doel werd handig door Mick Schrijnemaekers over de muur in de linker benedenhoek geschoten. Zo ontstond er een open duel waarin beide teams de aanval bleven zoeken. Met het verstrijken van de minuten kreeg UOW’02 het duel echter steeds beter in handen. Vanaf een kwartier voor het einde regen de UOW’02 aanvallen zich aaneen. Het was echter RKHBS doelman Toine Diederen die een sta in de weg bleek te zijn. Kopballen en schoten werden glasrijk door hem gepareerd. In de laatste minuut ging een achterwaartse RKHBS kopbal maar rakelings voorlangs het UOW’02 doel. Toen de 90 minuten voorbij waren leek het erop dat UOW’02 de RKHBS doelman niet meer kon verschalken. Hier dacht UOW’02 invaller Ronald Geuskens echter anders over. In een scrimmage schoot hij uit de draai en in het dak van het doel de 2-1 binnen. UOW’02 kwam niet meer in de problemen en de buit, in de vorm van promotie nacompetitie, was zeker binnen. RKHBS kan zich opmaken voor de degradatie nacompetitie. 

 

Geef een reactie