Op een regenachtig Sportpark de Braaken heeft Bekkerveld zichzelf in de heenwedstrijd bij HVCH geen goede dienst bewezen. De paarszwarte zebra’s kwamen furieus uit de startblokken en creëerden binnen enkele minuten al een aantal kansjes. Bekkerveld had het betere van het spel maar vergat zichzelf te bewonen. Dowson raakte na een goede steekbal de binnenkant van de paal en bij een iets zorgvuldigere passing had Bekkerveld nog meer af kunnen dwingen. HVCH bleef geslepen loeren op de kansen, die uiteindelijk vooral via de counter kwamen. Eerst schoot de spits de bal nog net over, maar even later was het bij de tweede paal met een uitstekende kopbal toch raak. Enigszins tegen de verhoudingen in kwam Bekkerveld op achterstand: 1-0. Even later voorkwam de Haan een grotere achterstand door de bal van de lijn weg te schieten.
Ook na de thee had Bekkerveld een licht veldoverwicht. Kansen vielen echter aan beide kanten waarbij dit keer ook HVCH de bal van de doellijn weg te maaien na een goede loopactie en dito afronding van Kuijer. Bekkerveld probeerde nog verder door te drukken door twee frisse aanvallers binnen de lijnen te brengen maar helaas mocht dit niet baten. 1-0 was de einduitslag, waarmee HVCH zichzelf een uitstekende uitgangspositie voor het bereiken van de volgende ronde heeft verschaft. Echter, het vertoonde spel en inzet van Bekkerveld-zijde geeft zeker hoop op een goede return aankomende donderdag om 19:30 op Sportpark A gene Bek te Heerlen. Bij gelijke stand en doelsaldo (ongeacht aantal uit-doelpunten) wordt er 2x 15 minuten verlengd waarna eventueel nog penalty’s volgen. Daarvoor is het echter eerst zaak dat Bekkerveld in de reguliere speeltijd wint van HVCH.