De eerste confrontatie van het tweeluik tussen UOW’02 en SV Simpelveld op sportpark ter Waerden leverde UOW’02 een verdiende 3-1 overwinning op. Hierbij mogen de gasten zich nog gelukkig prijzen dat de nederlaag niet hoger uit is gevallen.
Vanaf het begin bleek UOW’02, in de regenachtige omstandigheden, de bovenliggende partij, echter de grootste kans in de beginfase was voor SV Simpelveld. De bal ging echter voorlangs en de speler over de boarding, dit tot hilariteit van het publiek. Na een klein kwartiertje kon UOW’02er Mitch Vandegard alleen op de SV Simpelveld doelman af maar zijn afronding werd van de lijn gered. De kansen bleven voor de UOW’02 spelers die het net echter niet vonden. Op het halfuur kwam UOW’02 aanvaller Stijn van Rhenen oog in oog met de SV Simpelveld doelman maar zijn afronding liet te wensen over waardoor het een klein wonder mocht heten dat het nog steeds 0-0 stond. Maar één minuut later kreeg SV Simpelveld de kans om de score te openen, via een strafschop. Jeroen Bergmans stond zijn mannetje en schoot raak, UOW’02 doelman Jeroen Pijls koos de goede hoek maar kon de SV Simpelveld voorsprong niet voorkomen. Het UOW’02 elftal liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef goed combinerend de aanval zoeken. Een goede UOW’02 aanval resulteerde in een geblokt schot van aanvaller Martijn van Steenbergen. De daarop volgende corner werd afgeslagen, opgevangen door UOW’02er Thomas Kubetschek en deze schoot de 1-1 binnen.

Na rust bleef het beeld van de wedstrijd hetzelfde, UOW’02 speelde veel beter dan de gasten uit Simpelveld. Elf minuten na rust bracht de lat boven de SV Simpelveld doelman redding op een kopbal uit een UOW’02 hoekschop. Na nog een paar onbenutte UOW’02 mogelijkheden scoorde UOW’02 Rick Schmitz in de 60ste minuut de 2-1. Een goede aanval op links werd met een bekeken schuiver in de verre hoek afgerond. Even later liepen twee UOW’02ers richting het SV Simpelveld doel maar de aflegpass was te scherp waardoor de kans verkeken was. Tegenover de UOW’02 kansen stelde SV Simpelveld bitter weinig tegenover. In de laatste 10 minuten van het duel werden de kansen schaarser. In de laatste minuut van het duel kreeg UOW’02 nog een vrijetrap aan de rechterkant van het strafschopgebied. Deze werd strak bij de 1ste paal voorgebracht waar invaller Bruce Rutjes maar tegenaan hoefde te lopen. Zijn rake kopbal betekende de 3-1 einduitslag. Donderdag volgt de return in Simpelveld waarbij de uitslag toch nog perspectief biedt voor SV Simpelveld.