Een van de mooiste kermissen van de provincie Limburg vind je in Heerlen. Kermis Heerlen vindt twee keer per jaar plaats, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. Tientallen attracties en andere soorten entertainment verwelkomen de tienduizenden bezoekers. Kermis Heerlen is een perfect uitje voor het gehele gezin. Onderstaand volgt alle informatie over de Heerlense kermis, bijvoorbeeld de openingstijden, het programma, de ritprijzen, attracties, optredens en bereikbaarheid. 

Kermis Heerlen 2016

Tientallen attracties zullen weer een zorgen voor een ongekende sfeer in het centrum van Heerlen. Het is teveel om hier op te noemen welke attracties aanwezig zullen zijn, maar reken alvast op botsauto’s, kinderattracties, zweefmolens, grijpkasten en natuurlijk grote bloedstollende attracties. En tenslotte zijn eet- en drinktenten. De volgende editie van Kermis Heerlen staat op het programma van vrijdag 27 mei tot en met woensdag 1 juni 2016. Ook later in het jaar is er nog een kermis in het centrum van Heerlen, de najaarskermis is gepland van vrijdag 7 tot en met woensdag 12 oktober 2016.

 Openingstijden

De openingstijden van de Voorjaarskermis in Heerlen zijn als onderstaand, let op de openingstijden van de horeca kunnen anders zijn:

Vrijdag 27 mei: 16.00 – 01.00 uur

Zaterdag 28 mei: 13.00 – 01.00

Zondag 29 mei: 13.00 – 24.00

Maandag 30 mei: 14.00 – 24.00

Dinsdag 31 mei: 14.00 – 24.00

Woensdag 1 juni: 14.00 – 24.00

Attractie- en ritprijzen

Iedere attractie kan de eigen ritprijzen bepalen. De grootste en snelste attracties zijn het meest prijzig. De kinderattracties zijn voordeliger en kosten ongeveer 1,50 per ritje. Tip: bespaar geld en maak gebruik van bijvoorbeeld vijf tickets halen, vier betalen.

 

Programma

Er staat iedere editie van Kermis Heerlen weer voldoende op het programma. Zowel jong als oud kunnen genieten van topvermaak met een gevarieerd aanbod aan attracties. Snelheidsduivels kunnen genieten van de grote en snelle attracties, terwijl gezinnen en ouderen kunnen genieten van kinderattracties en de nostalgische kermissfeer. Als dat nog niet genoeg is kan je plaatsnemen op een van de terrassen of muziekoptredens bijwonen.

Bezoeken Kermis Heerlen

Het kermisgebied is gelegen in het centrum van Heerlen. Grofweg behoren de Geerstraat, de Promenade, het Grunsvenplein, de Bongerd en het Pancratiusplein tot het kermisgebied. Parkeren is mogelijk in parkeergarages en -pleinen die te vinden zijn aan de Stationsstraat 28, Uilestraat 4, Putgraaf 1d, Humerusstraat, Spoorsingel en Klompstraat 11. Op loopafstand van Kermis Heerlen is ook het treinstation Heerlen Centraal gelegen.

Foto: © Foto Lucho Carreno

Geef een reactie