EHC/Heuts feliciteert Quick’20 met promotie naar Derde Divisie

Bron: EHC/HeutsArchieffoto nuujs.nl/Lucho Carreno

Vol goede moed vertrekt de spelersbus al vroeg in de ochtend naar Oldenzaal. Na een weekje trainen zijn de spelers er van overtuigd een goed resultaat in de tweede wedstrijd tegen Quick’20 te kunnen behalen. Misschien kan zelfs wel de nederlaag in de thuiswedstrijd weggepoetst worden en promotie naar de Derde Divisie worden afgedwongen.

Na vijf minuten kunnen de goede bedoelingen echter al opgeborgen worden. Net als in Hoensbroek scoort de aanvallende middenvelder Niemeijer de 1-0 voor Quick’20. Een stevige klap die EHC/Heuts het eerste kwartier niet te boven komt. Sterker nog, Niemeijer is niet te stoppen en binnen een kwartier zet hij een originele hattrick op het scorebord. De wedstrijd is gespeeld, Quick’20 heeft de promotie binnen. Tenminste als er geen rare dingen meer gebeuren. Heel even heeft EHC/Heuts een oprisping. Een fraaie aanval wordt door Joep van Maasakkers knap binnengelokt. 3-1. Is er dan toch nog hoop? Die wordt binnen enkele minuten echter al weer de kop ingedrukt. Uit een directe vrije schop scoort Snelders fraai de 4-1. De kaarten zijn geschud.

In de tweede helft probeert EHC/Heuts het nog wel. De ploeg van Paul Meulenberg dringt aan en laat bij vlagen zien goed te kunnen voetballen. Helaas voor de rood witten is het slot van de competitie gelijk aan een langzaam leeglopende bal. De kracht en de ziel is er uit. Zo’n twintig minuten voor het einde wordt de niet nalatende inzet van EHC/Heuts beloond met de 4-2 aansluiting door een doelpunt van Olaf Rompelberg. De stand is nu draaglijker. Helaas gaat het in de slotminuten verder mis. Uit een strafschop scoort Niemeijer de 5-2 en een minuut later wordt Snelders hard door een medespeler aangeschoten waardoor de bal buiten bereik van Job Bulters in de lange hoek beland. De 6-2 laat niets te twijfelen over. Quick’20 was de sterkere ploeg en heeft de promotie verdiend. Bij EHC/Heuts zullen ze zich nog wel eens achter de oren krabbelen hoe die Niemeijer over twee wedstrijden maar liefst vijf doelpunten heeft kunnen maken. We mogen hem met recht de man van deze play-off wedstrijden noemen.