FC HOENSBROEK NOG STEEDS IN DE RACE VOOR PROMOTIE

SEIZOEN 2015-2016

Zondag  29 mei 2016.

Nacompetitie: SVME 1 –  FC Hoensbroek 1: 0-3(0-1)

 

Scoreverloop: 44e min. 0-1 Jochen Hahnraths, 62e min. 0-2 Oene Boonstra en 83e min. 0-3 Robert Velraeds.

 

FC Hoensbroek heeft een knappe uitoverwinning op SVME weten te behalen. In de finalepoule van de nacompetitie werd in Mariadorp Eijsden een 0-3 zege behaald. Dankzij deze overwinning kan het zondag in eigen huis tegen SHH promotie proberen af te dwingen.

 

Onder druilerige omstandigheden begonnen beide ploegen zeer aftastend aan de wedstrijd. Desondanks hadden de gasten in de beginfase 2 kleine mogelijkheden. Maar zowel Remco Theunissen, als Robert Velraeds troffen geen doel. Halverwege de 1e helft was het SVME dat steeds beter in haar spel kwam. Na een prima actie van Guido Kaanen was het Koen Claassens, die maar nipt naast schoot. Diezelfde Kaanen stond na ruim een half uur spelen wederom aan de basis van een prima aanval. Maar een dot van een kans was ditmaal niet aan Joëlle Vluggen besteed. Aan de andere kant was het Robert Velraeds, die het met een venijnig schot vanuit een moeilijke hoek probeerde. Maar doelman Randy van Goethem was op zijn hoede en keerde attent. Een minuut later had voor SVME de 0-1 op het scorebord moeten staan. Maar ook ditmaal stond het vizier niet op scherp en hielp Lex Custers een niet te missen kans om zeep. En het bleek een dure misser te zijn. Aan de overkant was het namelijk wel prijs. Een vrije trap van Jochen Hahnraths werd door alles wat SVME lief was gemist, waarna de bal pardoes de kruising in vloog: 0-1. Maar nog voor de thee was SVME wederom dicht bij een treffer. Maar een harde volley van Joëlle Vluggen werd door Hoensbroek-goalie van Eijk vakkundig onschadelijk gemaakt.

Na de thee waren het de gastheren, die op zoek gingen naar de gelijkmaker. Zo waren Wangko en Walraven  kansrijk, maar kwamen beide niet tot scoren. Met nog een half op de klok sloeg FC Hoensbroek wederom genadeloos hard toe. Uit een hoekschop van Rick Merken kopte Oene Boonstra onberispelijk binnen: 0-2. De thuisploeg leek nu compleet van slag en binnen enkele minuten had de 0-4 zomaar op het scorebord kunnen staan. Maar zowel Rick Merken, als Feddo Mobers verzuimde in riante positie het karwei al voortijdig te klaren. SVME leek er nu niet meer in te geloven en leek zich neer te leggen bij de nederlaag. De gasten maakte hier nog dankbaar gebruik van. Een prachtige bal van Robert Wijnen, werd door Robert Velraeds even prachtig  met de hak binnen gewerkt: 0-3. Vlak voor tijd leek SVME nog tot scoren te komen. Maar wederom had de ploeg van Danny Volkers het geluk niet aan zijn zijde en zagen zij de inzet van Jelle Teheux slechts op de lat belanden.

Voor SVME is het de komende dagen wonden likken. Alleen bij winst komende donderdag in Herten tegen SHH, mag de ploeg nog hopen op promotie naar de 2e klasse. FC Hoensbroek kan nu de kat uit de boom kijken en mag zondag in eigen huis tegen SHH de klus zien te klaren.

 

Geef een reactie