Bron: zlsm.nlFoto: zlsm.nl nuujs.nl/Lucho Carreno
“Het Langste museum van Limburg” presenteert hèt festival voor iedereen die in cultuur, stoom, techniek en treinen is geïnteresseerd. Neem eens een kijkje achter de schermen en maak kennis met de museum- en vrijwilligersorganisatie Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (De Miljoenenlijn) tijdens uw bezoek aan de:

 

Stoomtreindagen Simpelveld!

Erfgoed in beweging

Museumstation Simpelveld strekt zich uit over circa 800 meter en herbergt een groot stationsgebouw, de stoomtreinwerkplaatsen, het klassiek treinbeveiligingssysteem, een filmzaal en diverse kinderattracties. Tijdens de Stoomtreindagen maakt u van dichtbij kennis met het museummaterieel, de vrijwilligers, de klassieke beveiliging en de bijzonder natuur langs de 22 kilometer lange spoorlijn. Wij laten het niet alleen zien, maar laten het u voelen, ruiken en proeven!

Op 9 en 10 juli 2016 vindt wederom een nieuwe editie van de stoomtreindagen plaats. We zijn nu volop bezig met het samenstellen van het programma voor de editie in Juli. 

VROEGBOEKKORTING

Bestel nu je kaartje alvast online en profiteer van 20% vroegboekkorting door de promocode “STOOM16” te gebruiken bij het betalen van je bestelling. Wees er snel bij, want de vroegboekactie is maar geldig t/m 30 juni!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Volg ons op Facebook en twitter. Bekijk ook de beelden van De Stoomtreindagen op YouTube.

  

VIP PROGRAMMA

Na twee succesvolle VIP Programma´s bieden wij ook dit jaar tijdens de stoomtreindagen een programma aan voor de liefhebber. In 2014 werd de hoofdrol door de VSM 52 3879 gespeeld, in 2015 door een dubbelspan van de VSM 23 071 en VSM 23 076. Ook dit jaar zal een grote bekende machine voor de goederentrein staan. Zodra hierover meer bekend is, zult u op deze website meer informatie kunnen vinden.

Het VIP programma van de afgelopen jaren zag er als volgt uit.

07:00 ontvangst in ons depot, de locomotieven worden klaar gemaakt voor de dienst.

– U mag meekijken met de machinist en stoker tijdens hun werkzaamheden.U ontvangt een programmaboekje met alle informatie over het programma.

08:00 vertrek per Railbus, deze zal ons naar de 5 verschillende foto-punten brengen.

– Tot omstreeks 11:00 zijn er meerdere schijnvertrekken met de goederentrein. De afgelopen jaren hebben we gemiddeld 10 schijnvertrekken geredenen.

11:00 Bent u terug te station Simpelveld en gaan de stoomtreindagen van start.

– U mag de hele dag gebruik maken van alle treinen van de ZLSM.

– Na terugkomst in Simpelveld ontvangt u van ons een Lunchpakket.

16:00 Foto parade, tijdens de parade heeft u een VIP plek waar u de beste foto´s kunt maken van de deelnemende lokomotiven.

18:00 Einde programma, u heeft met uw VIP Ticket ook toegang op zondag. 

De komende maanden zal er door onze vrijwilligers hard worden gewerkt aan het samenstellen van een wederom uniek programma. Om de veiligheid tijdens de schijnvertrekken te kunnen garanderen kunnen er maximaal 50 personen deelnemen. Om elke fotograaf de kans te geven een mooie opname te maken, proberen wij op elke locatie minimaal twee schijnvertrekken te realiseren. 

Reserveren voor het VIP Programma is noodzakelijk, zodat wij u van tevoren kunnen inlichten betreft het programma. De kosten van het VIP Programma bedragen € 50,00 per persoon. Deelnemen aan dit programma mag vanaf 16 jaar. 

Met uw ticket krijgt u het volgende aangeboden: 

Deelname VIP Programma / Foto-Goederentrein tussen 07:00 /11:00

Programmaboekje met veel informatie over het aanwezig materieel

Lokomloop stoomtreindagen 2016

Lunchpakket

Exclusieve foto locatie tijdens de parade te station Simpelveld

bestel-kaartjes-buttonToegang tot de ZLSM Stoomtreindagen 2016 op zowel zaterdag als zondag

Onze tip, wacht niet te lang met uw kaarten te bestellen voor deze dag. Er zijn maximaal 50 kaarten beschikbaar! 

Tijdens de stoomparade(s) krijgt u een show van alle stoomlocs die tijdens de stoomtreindagen worden ingezet.

Bestel uw kaarten snel uw kaarten online, want vol=vol. De kosten bedragen 50 euro p.p. Heeft u vragen over het programma, stel ze via info@miljoenenlijn.nl. Het volledige programma krijgt u, na betaling, enkele weken van te voren per mail toegestuurd.

Geef een reactie