ZATERDAG 4-6 – 1/2 FINALE LANDELIJK KAMPIOENSCHAP Bekkerveld-Ajax amateurs 2

Bekkerveld 2 speelt aanstaande zaterdag om 14:30 uur thuis tegen Ajax 2 in de strijd om het landskampioenschap voor reserveteams. De Amsterdammers kwamen als beste uit de bus in een poule met de hoofdklassekampioenen Flevo Boys 2 en DVS ’33 2.

Het is niet de eerste keer dat Bekkerveld 2 en Ajax 2 tegen elkaar spelen. In de winterstop van het seizoen 2005-2006 belegde Ajax 2 een trainingskamp in Heerlen. De Amsterdammers trainden op ons complex en speelden een oefenwedstrijd tegen Bekkerveld 2 op het kunstgrasveld van RKHBS. Die wedstrijd eindigde in 0-8 voor Ajax. Het is Ajax goed bevallen, getuige hun verslag dat nog steeds op hun website terug te vinden is: “Na inchecken gingen we naar de club R.K.S.V. Bekkersveld waar we gebruik mochten maken van de accommodatie. Na een pittige training werden we zeer gastvrij ontvangen door de club wat uitmondde in een fantastisch feest.”

Dat het Bekkerveld en niet Bekkersveld is, leggen we ze zaterdag nog wel een keer uit. Die extra S wordt overigens door wel meer mensen van buiten de provincie aan onze clubnaam toegevoegd. Afgelopen zondag speelde OJC Rosmalen 2 ook tegen Bekkersveld 2, als we de omroepster van de Brabanders moeten geloven.

Het lijkt er niet op dat er zaterdag spelers aan de aftrap zullen verschijnen die er begin 2006 ook bij waren. Bekkerveld speelde destijds met een heel andere spelersgroep in de reserve eerste klasse en veel spelers van het huidige tweede speelden toen nog in de D-, E- of F-pupillen. Mochten er bij Ajax spelers of begeleiders bij zijn die er begin 2006 ook bij waren, dan kennen ze de accommodatie van Bekkerveld in elk geval niet terug. In 2006 lag er nog geen kunstgras en stonden de oude kantine en kleedgebouwen nog overeind.

De halve finale wordt over twee wedstrijden gespeeld. Zaterdag 11 juni speelt Bekkerveld 2 de uitwedstrijd op De Toekomst in Amsterdam. De winnaar van dit tweeluik speelt een week daarna de finale om het landskampioenschap, tegen de winnaar van de andere halve finale, die tussen ASWH 2 uit Hendrik-Ido-Ambacht en Kon. HFC 2 uit Haarlem gaat.

Maar vooralsnog staan er twee mooie wedstrijden tegen Ajax 2 op het programma voor Bekkerveld 2, als toetje van een seizoen dat alleen maar mooier en mooier wordt. Met de titel in de reserve hoofdklasse had een paar maanden geleden niemand rekening gehouden; en ook het overleven van de poulefase van het reserve-kampioenschap van Nederland is een enorme stunt. RKSV Bekkerveld hoopt dan ook dat er aankomende zaterdag veel publiek komt om het tweede te steunen.

Geef een reactie