Geus” schiet UOW ’02 naar de finale in de Nacompetitie!

Foto:parkstactueel/Lucho Carreno

 Geus” schiet UOW ’02 naar de finale in de Nacompetitie!

In een meer dan boeiende wedstrijd onder moeilijke omstandigheden, regen en een daardoor gladde grasmat, was Ronald Geuskens de matchwinnaar voor  UOW ’02.

In de beginfase was UOW ’02 de betere en aanvallende ploeg, maar moest keeper Jeroen Pijls goed ingrijpen bij een snelle counter  van Sparta ’18.

Even later was Rick Schmitz met een goed schot met zijn linkerbeen kort bij de openingstreffer voor UOW ’02, maar de bal ging aan de verkeerde kant van de paal.

In de 15e minuut moest Gijs Huth redding brengen op de lijn voor de al geslagen Jeroen Pijls. UOW ’02 had ook in het verdere verloop van de 1e helft het betere spel, hoewel men toch te vaak de lange bal hanteerde op het spekgladde veld. Uit een goed genomen corner van uitblinker Tom Peters kopte Mitch Vandegard de bal goed in, maar kon een verdediger van Sparta ’18 redding brengen op de doellijn. In de 41e minuut ging de bekende “voetbalwet” in werking:  scoor jij niet dan scoor ik wel!! Na matig uitverdedigen van UOW ’02 kon Jan Mertens met een hard schot de 0-1 scoren voor zijn team.

Ruststand: 0-1

Ook na de rust bleef UOW ’02 het spel dicteren en was Stijn van Rhenen direct gevaarlijk na een goede pass van Thomas Kubetschek, maar keeper Yannick Vullings bracht redding. Dit was echter uitstel van executie. In de 52e minuut werd een indraaiende corner van Mitch Vandegard verlengd door Martijn van Steenbruggen en de sterk spelende Edwin van Els gaf het laatste tikje: 1-1

Even later kwam UOW ’02 goed weg bij een scrimmage voor het doel en moest de lat redding brengen. In de 63e minuut werd de moegestreden en licht geblesseerde Martijn v. Steenbruggen gewisseld voor de “coming man”  de 19-jarige Ronald Geuskens en in de 80e min was ook Edwin van Els opgebrand en werd vervangen door Bruce Rutjens. Een voorzet van de snelle Ronald Geuskens was iets te hard en te hoog voor de instormende Stijn van Rhenen, maar even later in de 87e min was het wel raak. Een snelle actie van Rick Schmitz  en een prima assist op Ronald Geuskens die de bal onhoudbaar voor doelman Vullings in de hoek knalde: 2-1

Sparta ’18 bleef de laatste minuten van de wedstrijd met opportunistisch spel de aanval zoeken voor een beter resultaat, maar tevergeefs en de goed leidende scheidsrechter Ploegstra eindigde de wedstrijd na 4 minuten blessuretijd.

De mannen van trainer Wim Zagar van UOW ’02 staan dik verdiend in de finale van de Nacompetitie, waar zondag de moeilijke uitwedstrijd bij 2e klasser RKSV Venhorst wacht.

Geef een reactie