Unieke zomerattractie in Kerkrade: laat je verrassen in de speciale Beleefbus

Deze zomer heeft Kerkrade er een attractie bij: de Beleefbus Kerkrade Experience. Deze unieke bus verbindt niet alleen de vele toeristische trekkers en bezienswaardigheden die de stad rijk is, maar is een attractie op zich! Want in de attractiebus is letterlijk van alles te beleven. Zo genieten de passagiers tijdens de ruim anderhalf uur durende rit van entertainment en films. En dat voor een ritprijs van slechts één euro per persoon. “Kerkrade heeft de toerist én de mensen uit de regio zoveel te bieden. Ook de buitenkant van de bus straalt dat aan alle kanten uit. Want de Beleefbus is rondom volledig beplakt met mooie plaatjes en is daarmee een rijdende reclame voor onze stad,” aldus wethouder Tim Weijers (Toerisme).

Volop verrassingen

Van 22 juni tot en met17 september rijdt de Beleefbus iedere woensdag rond van 13.00 uur tot 17.00 uur en iedere zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. De halteplaatsen bevinden zich nabij de Markt (Kerkrade Centrum), op het Museumplein, bij Abdij Rolduc, bij GaiaZOO en op de Rodaboulevard Kerkrade. Daarnaast komen de volgende locaties aan bod: het Wormdal, de Anstelvallei, de Botanische tuin, Schacht Nulland en de zaterdagmarkt van Eygelshoven. Onderweg worden er leuke impressies getoond die een indruk geven van al het moois dat Kerkrade te bieden heeft. Bovendien staan de passagiers diverse verrassingen te wachten. Zo komt bij Schacht Nulland een echte ‘koempel’ in mijnwerkerskleding de bus in om zijn verhaal te vertellen. Ook worden er diverse kortingscoupons en een gratis plattegrond met toeristische attracties uitgedeeld. Verdere informatie is te vinden op de website van de Beleefbus.

Een waar avontuur

De eerste rit van de Beleefbus, speciaal voor genodigden, vindt plaats op zaterdag 18 juni aanstaande vanaf het Raadhuis op de Markt in Kerkrade. De Beleefbus is een initiatief van de gemeente Kerkrade, maar zou niet mogelijk zijn zonder de enthousiaste medewerking van diverse Kerkraadse partners en VVV Zuid-Limburg. Wethouder Tim Weijers: “Zij juichen deze pilot van harte toe en daarom is dit een uitstekende manier om te onderzoeken of we verbindingen tot stand kunnen brengen en een extra attractie kunnen toevoegen aan het huidige overweldigende aanbod. Waarvoor we overigens onlangs als regio Parkstad de WTTC-Award voor ‘Beste reisbestemming van de Wereld’ hebben ontvangen. Wellicht biedt deze pilot een goede basis om dit in de toekomst op regionaal niveau te implementeren.”

 

Geef een reactie