Foto: Redactie van ParkstadActueel.nl

Nacompetitie: FC Hoensbroek 1 – SHH 1: 2-2(2-1)

Scoreverloop: 12e min. 1-0 Nicolas Mitchell, 32e min. 1-1 Nicolas Mitchell(e.d.), 39e min. 2-1 Robert Velraeds en 70e min. 2-2 Rinaldo Strijbos.

Op deze warme 1e zondag van juni was het dubbel feest op Spotpark Overbroek. In de ochtend had het 2e elftal al het goede voorbeeld gegeven. Dankzij een eclatante 5-1 overwinning op Sporting Heerlen 2 promoveerden de mannen van Peter Douma naar de 2e reserve klasse. Het 1e elftal gaf er in de middag een goed vervolg aan. Middels een 2-2 gelijkspel mag FC Hoensbroek zich komende seizoen 2e klasser noemen. Tel daarbij nog het kampioenschap van het A1 van een aantal weken geleden(promotie naar de 4e divisie) en het seizoen mag als super geslaagd genoemd worden.

Vooraf was de boodschap duidelijk. Beide ploegen hadden aan een gelijkspel voldoende, om volgend seizoen in de 2e klasse te acteren. Maar aan die gedachte wilden de 22 acteurs vooralsnog niet aan mee werken. FC Hoensbroek kwam onder broeierige omstandigheden als beste uit de startblokken. Binnen 4 minuten had de ploeg van Roger André al op voorsprong moeten staan. Maar 2 enorme kopkansen waren niet aan Titom Tjokrokoesoemo besteed. In de 12e minuut waren het wel de gasten, die bij hun eerste beste kans de score openden. FC Hoensbroek liet zich bij een snelle vrije trap verrassen, waarna het voor Nicolas Mitchell een koud kunstje was, om de 0-1 binnen te tikken. Een paar tellen later had ook de 0-2 op het scorebord moeten staan, maar faalde Benjamin Hompe oog in oog met doelman Kay van Eijk van Hoensbroek. Aan de overzijde was het collega doelman Ruud Schuman, die attent keerde op een vrije trap van Jochen Hahnraths. Namens SHH zag Tom vd Sterren zijn kopbal maar rakelings over het Hoensbroek-doel vliegen. Maar ook FC Hoensbroek was niet veel later dicht bij een doelpunt. Een kopbal van Robert Wijnen belandde slechts op de dwarsligger. Toch was naar een half uur spelen de gelijkmaker een feit. Een hoekschop van Jochen Hahnraths werd door Nicolas Mitchell ongelukkig in eigen doel gewerkt: 1-1. Nu was er opeens het goede gevoel bij de thuisclub. Zo zag Remco Theunissen zijn volley van dichtbij hard overgaan en kon een inzet van Robert Velraeds maar met de nodige moeite geblokt worden. Toch stond niet veel later de 2-1 op het scorebord. Uit een verre ingooi van Jochen Hahnraths was het Robert Velraeds, die listig over doelman Schuman van SHH heen kopte. Nog voor de thee had FC Hoensbroek de marge kunnen vergroten. Maar prima mogelijkheden van Remco Theunissen en Robert Velraeds leverden helaas geen doelpunten op.

Na de pauze was het SHH dat wist wat hen te doen stond. Zo was Rinaldo Strijbos met een prachtige vrije trap dicht bij de gelijkmaker. Maar de vingertoppen van doelman van Eijk en de lat stonden een doelpunt voor SHH in de weg. Aan de andere kant was het Joris de Kleijn, die met een scherpe indraaiende hoekschop de SHH-goalie op de proef stelde. Gelukkig was Ruud Schuman net op tijd bij de les en keerde de inzet van de Kleijn. Met nog iets meer dan een kwartier op de klok was er toch de zwaarbevochten gelijkmaker voor de ploeg uit Herten. Een van richting veranderd schot van Rinaldo Strijbos hobbelde voorbij Kay van Eijk het Hoensbroek-doel in:2-2. Nu was er opeens het besef bij beide ploegen, dat een gelijkspel toereikend zou zijn. Zowel FC Hoensbroek, als SHH namen nu amper nog risico. De bal werd nu veelvuldig in een laag tempo rondgespeeld en de wedstrijd was het aanzien dan ook niet meer waard. Het eindsignaal van de prima scheidsrechter Sahiner uit Oss kwam dan ook als een bevrijding voor iedereen. Dat FCH vervolgens de strafschoppenserie nog won, was slechts voor de statistieken. De thuisploeg kwalificeert zich als groepswinnaar voor de 2e klasse. SHH voorkwam door als beste 2e van 3 poules te eindigen, degradatie naar de 3e klasse. Het was hierna in Hoensbroek en Herten nog lang onrustig.

Geef een reactie